Kurban Bayramı -  1 2024
Kurban Bayramı -  2 2024
16 Haziran 2024|Pazar,01:38:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.06.2024
DOLAR
32,7682 1,53
EURO
35,0901 0,53
ALTIN
2.459,44 2,86
BİTCOİN
$66.094 0,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
21 Mayıs 2024 - 16:38
21 Mayıs 2024 - 16:384 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SUBÜ öğrencileri teknik gezi için TRT’deydi

SUBÜ Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri, düzenlenen teknik gezi ile TRT’yi gezdi.

SUBÜ öğrencileri teknik gezi için TRT’deydi
MARMARA GÖZ


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu gazetecilik ve Habercilik Bölümü; öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmak, vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na (trt) teknik gezi düzenledi. Gezide Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfikar Özçelik ile bölüm akademisyenleri Öğretim Görevlisi Nalan Üstüntaş ve Öğretim Görevlisi Celal Alpdoğan da yer aldı.  trt Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’nın hazırladığı program kapsamında teknik gezi yapan öğrenciler, trt’de kariyer imkânları ve ‘Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ ile ilgili de bilgi edindi.

Nereden nereye: trt Müzesi

Öğrencilerin ziyaret ettiği alanlardan birisi trt Müzesi oldu. Müzede Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılığının ilk yıllarından bugünkü teknolojiye ulaşma süreci öğrencilere aktarıldı. Rehberler, trt’nin lambalı radyo, kamera ve televizyonlardan; dünyanın tüm kıtalarında 17 televizyon kanalı ve 17 radyo kanalı ile 41 dil ve lehçeyle yayın yapan noktaya ulaştığını vurguladı. Müzede bir zamanlar evlerde kullanılan radyolar, yayınlarda kullanılan mikrofonlar, radyo tiyatroları ve efekt oluşturma yöntemleri, kameralar ve mavi kutu teknolojileri de öğrencilere tanıtıldı. Ayrıca ilk yayınların görüntüleri ve sesleri sunuldu.

Canlı yayında sunucu ile selamlaştılar

Müzenin ardından yeni stüdyoları gezen öğrenciler trt’de yayına hazırlanma süreçlerini yerinde inceledi. trt Türk programlarından Rehber’in stüdyosunda teknik bilgi aldılar ve daha sonra trt Spor’un reji odasındaki canlı yayın iş akışını izlediler. trt Haber stüdyosunu da gezen öğrenciler Sunucu Zeynep Bulut Şenel’in canlı yayınını yerinde takip ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı Adli Yargı ve İdari Yargı Kura Töreni’ne canlı yayınla bağlantı yapıldığı sırada sunucu ile uzaktan selamlaşarak kamera arkası süreçleri gözlemleme fırsatı buldular.

trt yayıncılıkta örnek

‘Bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz’ mottosuyla yürüttükleri eğitim faaliyetlerini sektörün uygulama alanlarına taşıyan bir üniversite olduklarını kaydeden gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Zülfikar Özçelik, “Öğrencilerimizi yayıncılığın okulu olarak nitelendirilen trt ile buluşturduk. trt, insanı merkeze alan ve yayıncılık ilkelerine uygun içerikleriyle genç iletişimcilere örnek oluyor. İletişim teknolojileri yayıncılık faaliyetlerini kolaylaştırdı. Ancak bu kolaylıklar beraberinde zorlu sonuçlar da getiriyor. Artık nitelikli yayınlara ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bir taraftan izlenme kaygısı, bir taraftan içerik üreticilerinin mesleki ilkelere hassasiyet göstermemeleri, bir taraftan da dezenformasyonun hakikatin yerini aldığı bir dönemde yaşıyoruz. İşte böyle bir dönemde bile trt bizler için geçmişte olduğu gibi okul ve rehber oluyor” diye konuştu.

Gezi çok iyi planlanmış

Öğrencilerin verimli bir gün geçirdiğini belirten Özçelik, “trt gençlere ve üniversite öğrencilerine değer veriyor. Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı çok iyi bir gezi organize etti. Kendimizi üniversitemizdeki gibi rahat ve önemli hissettik. Her bir aşama iyi planlanmış. Bizleri güler yüzlü ve ilgili personeller gezdirdi. Başta Gül Açıkgöz Hanım ve Recep Cihan Bey olmak üzere trt Müzesi rehberlerine öğrencilerimize katkıları ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Teknik gezi imkânı sağlayan Rektörümü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ile trt Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’ya şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç