19 Nisan 2024|Cuma,19:20:39
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5870 0,35
EURO
34,7756 0,13
ALTIN
2.507,40 0,92
BİTCOİN
$64.175 1,36
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Kasım 2014 - 09:01
14 Kasım 2014 - 09:014 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Bu Coğrafyanın Sesini Dünyaya Duyuruyoruz

Anadolu Ajansı’nın Ortadoğu haberciliğiyle dünyada fark yarattığını belirten Genel Müdür Öztürk, mazlum halkın sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu Coğrafyanın Sesini Dünyaya Duyuruyoruz
Yön Bul Akademi


Öztürk, “Suriye’den 1,5 milyondan fazla insan Türkiye’ye göçmen olarak gelmek zorunda kaldı. Gazze, asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir dram sahnesi. Dünya, darbeye karşı direnen Mısır halkının sesini ilk defa Anadolu Ajansı’yla duydu. Biz, mazlum halkların sesini duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün “Yeni Ortadoğu, Yeni Türkiye, Yeni Medya” konferansı ile devam etti. Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin, AA İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Rıdvan Duran ve Büyükşehir Bürokratlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Anadolu’nun sesi dünyaya duyuruluyor

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, gerçekleştirdiği sunumda, “1. Dünya Savaşı’nın ardından Osmanlı İmparatorluğundan 64 ülke meydana geldi. Ardından milli mücadelemiz başladı. Ve Anadolu topraklarını savunmaya çalıştık. İşte Anadolu Ajansı bu varoluş mücadelesi esnasında kuruldu. Halide Edip, Yunus Nadi ve Adnan Adıvar, ülkedeki milli mücadelenin sesini duyuramamaktan şikâyet ederken bir ajans kurma fikrini tartıştı. Ve bir ajans kurulması gerektiğinin, adının da Anadolu Ajansı olması gerektiğinin kararını, Geyve’de tren istasyonunda verdiler” diye konuştu.

 

Rabia Meydanı

Ajansın dünya gündemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürk, “Rabia Meydanı, Anadolu Ajansı’nın uluslar arası olma yolunda mihenk taşlarından birisidir. Çünkü bu meydanda Sisi’nin yaptığı darbeye direnen 100 bin kişi varken, dünya ajansları ve televizyonları sadece Tahrir Meydanı’nında Sisi’ye destek gösterilerini izliyordu. Geçtiğimiz yıl, ilk defa Anadolu ajansı Rabia Meydanı’ndan bir canlı yayın yaptı. Ve Anadolu Ajansı tüm dünyaya, Sadece Tahrir’e bakmayın diye bir mesaj gönderdi. Dünya, darbeye karşı direnen Mısır halkının sesini ilk defa Anadolu Ajansı’yla duymuş oldu” ifadelerini kullandı.

 

Gazze’yi unutturmayacağız

Gazze bombardımanı esnasında canlı yayın yapan ilk ajans olduklarını da ifade eden Öztürk, “Denizden ve karadan kuşatılmış 1 milyondan fazla insanın bombardımanla, mermilerle tek tek öldürüldüğü bir topraktan bahsediyoruz. Bu toprağın adı Gazze. Gazze, asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bir dram sahnesidir. Bir başka ülke de Suriye. 1,5 milyondan fazla insan Türkiye’ye göçmen olarak gelmek zorunda kalmış” dedi.

 

İnsanlığın dip noktası

 

Kısa bir süre önce dünyada gündem olan kardeşini keskin nişancı ateşinden kurtaran çocuğun videosu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürk, “Herkes o çocuğu konuşuyor. Bense o keskin nişancının konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Görerek ve bilerek bir çocuğu öldürmek, uçurtma uçuran bir çocuğu öldürmek, bir uçurtmayı düşürmek insanlığın geldiği en dip noktadır. Bir çocuk öldürmek insanlığın utancıdır. Ve son Gazze Savaşı’nda en çok çocuk öldürüldü. Biz Anadolu Ajansı olarak şunu diyoruz: Bu uçurtmaları unutmayın, hiçbir zaman” diye konuştu. Gerçekleştirilen konferansın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, AA Genel Müdürü Öztürk’e teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti. 

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç