Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,11:36:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3695 0,16
EURO
34,9595 0,30
ALTIN
2.325,55 0,22
BİTCOİN
$69.859 1,01
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Kasım 2014 - 07:51
21 Kasım 2014 - 07:514 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Kocaali’deki elektrik ve su kesintilerine Sakarya Barosu’ndan Sert Tepki

Kazan: “HUKUK, VİCDAN VE HAK İHLALİ” Sakarya Barosu, Kocaali’nin Ortaköy, Beyler ve Karalar Köylerinde iki gündür yaşanan elektrik ve su kesintilerinin insan hakları, vicdan ve hukuk ihlali olduğunu öne süren yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Baronun olayın takipçisi olduğu vurgulandı.

Kocaali’deki elektrik ve su kesintilerine Sakarya Barosu’ndan Sert Tepki
Yön Bul Akademi


Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hukuku çiğneyen, sosyal devlet ilkesini ortadan kaldıran, insanlara adi bir eşya muamelesi yapan hiçbir anlayış, yurttaşlarımıza huzur getirmeyeceği gibi, tarafımızdan da hiç bir saygı görmeyecektir. Bu açık haksızlıktan, vicdanlara sığmayan bu anlayıştan derhal vazgeçilmelidir! Sakarya Barosu, haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu her durumda hakkın ve hukukun tarafıdır, insan haklarının tarafıdır, insanca muamele görme hakkının tarafıdır, sosyal devlet ilkesinin tarafıdır ve bundan böyle de bu yönde taraf olmaya devam edecektir. 

Bu itibarla Baro’muzun gelişmelerin takipçisi olacağını belirtiyor, vicdanları yaralayan bu uygulamaya son verilmesi için yönetici erki, sosyal hukuk devleti ve insanca yaşama ilkeleri doğrultusunda, gereğini yapmaya davet ediyoruz” denildi. 

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan’ın basın açıklaması şöyle:

“SAKARYA KOCALİ’DE İNSANCA MUAMELE GÖRME HAKLARI İHLAL EDİLEN, HUKUKA VE SOSYAL DEVLET İLKELERİNE AYKIRI OLARAK ELEKTRİK VE SULARI KESİLEN VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

İlimiz Sakarya Kocaali’ne bağlı Ortaköy, Beyler ve Karalar Köyündeki vatandaşlarımız 2 gündür karanlığa gömülmüş, suları kesilmiştir. 

Baraj sahası içinde kalan köydeki araziler 2942 sayılı yasa gereği acele kamulaştırılmış ve fakat birçok köylüye kamulaştırılarak el koyulan arazilerinin, evlerinin, barınaklarının parası ödenmemiştir. 

İnsanlara, el koyulan evlerinin yurtlarının yuvalarının parası ödenmeden, paralarını aldıktan sonra da belirli ve makul bir süre verilmeden, hasta olan vatandaşlarımızın durumlarını akıllara getirmeden,  okula giden ve ders çalışan çocuklarımızı düşünmeden, bebekleri akıllara getirmeden, evlerinin arazilerinin parasını almayan bu insanlar nereye gider kime sığınır diye vicdanlara danışmadan, hakkın ve hukukun ne olduğunu unutarak köylülerimizin elektriklerinin ve sularının kesilmesi ne hukukla, ne adaletle, ne sosyal devlet ilkesi ile, ne insan hakları ile, ne de vicdanlarla bağdaşan bir durum değildir.

 

“BU ANLAYIŞTAN DERHAL VAZGEÇİLMELİ”


Bu kararın sorumluları kimlerse eğer, çocuklarımızın haklarını ihlal etmiştir, hastalarımızın haklarını ihlal etmiştir, insanların insanca yaşama ve insani bir muamele görme haklarını ihlal etmiştir, hukuku ihlal etmiştir, vicdanları ihlal etmiştir.

 

Bir kişinin bile hakkı açıkça ihlal edilmişse eğer ortada büyük bir zulüm var demektir. Bu itibarla evinin barkının parasını almadığı halde insanların elektriğini suyunu kesen, çocuklarını mum ışığında ders çalışmak zorunda bırakan, hastaları mağdur eden, bebekleri karanlıkta bırakan, insanları adi bir eşya gibi sokağa fırlatan bu açık haksızlıktan, vicdanlara sığmayan bu anlayıştan derhal vazgeçilmelidir!

 

“YENİ BARINAK TEMİNİ İÇİN SÜRE VERİLMELİ”

Evleri, yurtları kamulaştırılan bu insanlara mahkeme tarafından belirlenen paraları öncelikle ödenmelidir ve paraları ödendikten sonra da yeni bir ev ve barınak temin edebilecekleri makul bir süre verilmelidir!

Aksi halde hukuku çiğneyen, sosyal devlet ilkesini ortadan kaldıran, insanlara adi bir eşya muamelesi yapan hiçbir anlayış yurttaşlarımıza huzur getirmeyeceği gibi tarafımızdan da hiç bir saygı görmeyecektir!

“HAKKIN VE HUKUKUN TARAFI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sakarya Barosu, haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu her durumda hakkın ve hukukun tarafıdır, insan haklarının tarafıdır, insanca muamele görme hakkının tarafıdır, sosyal devlet ilkesinin tarafıdır ve bundan böyle de bu yönde taraf olmaya devam edecektir. 

Bu itibarla Baro’muzun gelişmelerin takipçisi olacağını belirtiyor, vicdanları yaralayan bu uygulamaya son verilmesi için yönetici erki, sosyal hukuk devleti ve insanca yaşama ilkeleri doğrultusunda, gereğini yapmaya davet ediyoruz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç