18 Nisan 2024|Perşembe,13:50:28
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5060 0,18
EURO
34,8201 0,29
ALTIN
2.490,34 1,14
BİTCOİN
$61.626 1,99
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
15 Mayıs 2017 - 08:54
15 Mayıs 2017 - 08:542 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Mesleki ve teknik eğitim tanıtıldı

Mesleki ve Teknik Eğitimin tanıtılmasına yönelik olarak Fatih Meslek Lisesi örnek bir çalışmaya imza attı.

Mesleki ve teknik eğitim tanıtıldı
Yön Bul Akademi


Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Eğitim Vakfı) işbirliğinde düzenlenen Mesleki Eğitim Tanıtım Programına; Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde görev yapan 8.sınıflardan sorumlu müdür yardımcıları ile ortaokul ve liselerde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.
Bu eğitimde katılımcılara Sakarya’daki mesleki ve teknik eğitim veren okullara ait alanlar, sektörel bazlı ekonomik yapısı, sanayi kuruluşlarınca talep edilen ve karşılanamayan istihdam verileri, mezunlara sağlanan haklar, öğrencilerin yükseköğretim seçenek ve avantajları, alan seçiminde dikkat edilecek hususlar ve mesleki eğitimin kazandırdığı nitelikli insan gücünün önemi konularında bilgi verildi.
Programın ikinci bölümünde okula ait atölyeler, sosyal alanlar ve spor kompleksi gezildi. Atölyeler katılımcılara Fatih MTAL alan öğretmenlerinin sunumu ve öğrencilerin uygulamaları eşliğinde tanıtıldı.
 Görsel Sanatlar sınıfında Fatih MTAL öğrencilerinin hazırladığı zanaat ve sanatın birleştiği postmodern sanat çalışmaları (medya art) sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.
 Daha sonra ise okulun spor kompleksinde beden eğitimi zümre öğretmenleri tarafından öğrencilerin sportif başarıları ve almış oldukları dereceler hakkında brifing verildi.
Seminer sonunda okul tarafından misafirlere katılım belgesi verilerek onlardan “Mesleki ve Teknik Eğitimin Tanıtım Gönüllüsü”  olmaları istendi.
 Ayrıca bu programa İstanbul’dan katılarak “Mesleki Eğitimin Sanayi Sektöründeki Önemi ve Geleceği” konulu sunusuyla katkı veren MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Dr. Necdet Kenar’a okul müdürü İrfan Karaçayır tarafından günün anlam ve anısı adına bir plaket takdim edildi.
 İki gün boyunca devam eden eğitim programı katılımcılardan büyük beğeni aldı.


 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç