19 Nisan 2024|Cuma,01:50:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5691 0,29
EURO
34,7528 0,06
ALTIN
2.492,74 0,33
BİTCOİN
$63.479 3,15
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Mayıs 2017 - 11:26
18 Mayıs 2017 - 11:265 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Tüketimi en çok düşüren aileye bedava elektrik

Enerjinin verimli kullanılması konusunda farkındalık yaratarak, tüketicilerin bilinçlenmesi ile kaynakların verimli kullanılmasını, ülke ekonomisine de katkı sağlanmasını teşvik etmeyi hedefleyen SEDAŞ, ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ isimli projesini başlatıyor.

Tüketimi en çok düşüren aileye bedava elektrik
Yön Bul Akademi


Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki öğrenci ailelerinin katılacağı projede, 2017’de elektrik tüketimini 2016’ya göre en fazla düşüren ilk 10 aileye yarışma için belirlenen elektrik tüketim bedelleri ödül olarak verilecek. SEDAŞ bedava elektrik verecek. Projeye ise başvurular, 18 Mayıs 2017- 20 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. SEDAŞ’ın çevreye verdiği değer vurgulanarak, kağıt kullanılmadan dijital ekranda www.sedas.com web sayfasından yarışma başvurularının yapılabileceği belirtildi. Aynı sayfada SEDAŞ tarafından “enerji verimliliği için kısa ipuçları”, yarışma posteri ile başvuru rehberi gibi ayrıntılı bilgiler de paylaşılıyor. 
10 VERİMLİ ELEKTRİK KULLANAN AİLE ÖDÜL ALACAK.
SEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı projelere bir yenisini ekledi. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki daha önce ilköğretim öğrencilerine yönelik ‘Enerjinin Güvenli Kullanımı’  konulu eğitim seminerleri vererek resim yarışması düzenleyen SEDAŞ, şimdi de enerjinin verimli kullanımı ve gereksiz yere kullanımının engellenmesi ve enerji tasarrufunun teşvik edilmesini sağlamak amacıyla ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ adlı projeyi hayata geçiriyor.  Proje kapsamında 2016 yılına oranla 2017 içerisinde konutlarında en fazla elektrik tasarrufu yapan 10 ailenin belirli miktardaki elektrik tüketimi bedeli SEDAŞ tarafından karşılanacak.
“ENERJİDE BİLİNÇLİ TÜKETİME TEŞVİK ETMEYİ SOSYAL SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ”
‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ projesi hakkında açıklamalarda bulunan SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven,  “Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını görmemiz ve bu bağımlılığın ülkemiz ekonomisi için büyük bir yük oluşturduğu bilinciyle enerji tüketimimizi verimli bir şekilde yapmalı, bu yolla tasarruf sağlamalıyız. Hayat standartlarımızdan ödün vermeden enerjiyi etkin ve verimli kullanmalıyız” dedi. Güven, gelişmiş ülkelerde enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmanın sosyal bir sorumluluk olarak hayata geçirildiğini belirtti.
Enerji varlıklarının günümüzde hızlı bir şekilde tükendiği ve enerji tasarrufunu hem bireylerin hem de kurumların maddi ve manevi sorumluluğu olarak değerlendirdiklerini ifade eden Güven, “Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan elektrik enerjisini, insanların kullanımına sunan bir kurum olarak enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak için bu yeni projeyi hazırladık. Projemiz kapsamında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki 2017 yılında, 2016’ya göre en fazla enerji tasarrufu yapan abonelerimizin 2018 yılındaki elektrik tüketiminin 3.000 kilovatsaate kadar olan bölümü şirketimiz tarafından karşılanacak” dedi.
Projeye dâhil olmak isteyen tüketicilerin mesken aboneliği olması ve ailesinde en az bir öğrenci bulunması gerektiğine dikkat çeken Güven, “2017 yılında en fazla elektrik tasarrufu yapan ilk 10 aileden 1’inci ailenin 3.000 kilovatsaat, 2’nci ailenin 2.000 kilovatsaat, 3’üncü ailenin 1.000 kilovatsaat, 4’üncü ve 5’inci ailenin 500 kilovatsaat, diğer ailelerin ise 200 kilovatsaatlik elektrik tüketimlerini SEDAŞ üstlenecek ve bedeli ailelere ödenecek. Çocukların öncelikle bilinçlenmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞVURULAR 18 MAYIS-20 ARALIK 2017 ARASINDA YAPILABİLECEK
Projeye katılmak isteyen tüketiciler Mayıs ayı dâhil olmak üzere Aralık 2017’ye kadarki dönem içerisindeki 6 aylık (180 gün) elektrik tüketimleri değerlendirilecek. SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, 2017 yılı elektrik tüketimlerinin 2016 yılı aynı dönemleri ile kıyaslanarak en fazla oranda enerji tasarrufu yapan öğrenci ailelerinin belirtilen fırsatlardan yararlanmaya hak kazanacağını söyledi. Başvuruların bizzat aboneler tarafından yapılacağını ifade eden Güven, “Öğrenci velisi ve mesken aboneliği olan tüm tüketicilerimiz belirtilen şartları belgelendirmek kaydı ile ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ projesine dahil olabilecek. 18 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak başvurular 20 Aralık 2017 tarihinde sona erecek” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç