19 Nisan 2024|Cuma,22:42:29
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5837 0,34
EURO
34,7986 0,19
ALTIN
2.507,51 0,93
BİTCOİN
$64.243 1,47
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Mayıs 2017 - 12:48
23 Mayıs 2017 - 12:483 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Atatürk Anıtı'na saldırıyı meclise taşıdı

CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Sakarya Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na dün gerçekleştirilen saldırıyı, Meclis gündemine taşıdı.

Atatürk Anıtı'na saldırıyı meclise taşıdı
Yön Bul Akademi


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Özkoç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerine yönelik saldırıların arttığına dikkati çekti ve konuya ilişkin çalışmalarla ilgili bilgi istedi.

Özkoç ayrıca Sakarya’daki saldırının faili M.M.T’nin ruhsal sağlınının yerinde olmadığına ilişkin bir raporu bulunduğuna da işaret ederek, “Benzer olaylardan hareketle, kamuoyunda, ruhsal sağlığı yerinde olmayan bazı vatandaşlarımızın, Cumhuriyet değerlerimizi hedef alan ve halkımız arasında gerilim yaratan bu tür eylemlerde kullanılıyor olabileceğine dair şüphe oluşmuştur” dedi ve şüphenin açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Özkoç’un, Atatürk heykeline yönelik dünkü saldırı hakkında Bakan Süleyman Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle:

Son 10 yılda, yıllar itibariyle, Türkiye’de kaç Atatürk heykeline saldırı gerçekleştirilmiştir?

Saldırıyı gerçekleştiren failler belirlenebilmiş midir? Belirlenen kişiler hakkında nasıl bir yasal işlem yapılmıştır?

Sakarya’da dün gerçekleştirilen Atatürk heykeline yönelik saldırıyı kimin yaptığı belirlenmiş midir?

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin ruhsal durumuna ilişkin bir rapor bulunmakta mıdır?

Sözkonusu kişi daha önce de aynı Atatürk heykeline yönelik benzer bir saldırıda bulunmuş mudur? Bulunduysa hakkında nasıl bir yasal işlem yürütülmüştür?

Sözkonusu kişinin, başka kişi veya gruplarca, Cumhuriyet değerlerimizi hedef alan ve halk arasında gerilime yol açan böyle bir eylemi gerçekleştirilmesi yönünde kullanılıp kullanılmadığı araştırılmış mıdır?

Atatürk heykeline yönelik son 10 yılda yapılan saldırıların faillerinden kaçının, ruhsal sağlığının yerinde olmadığına ilişkin psikiyatri raporu bulunmaktadır?

Hem Sakarya hem de Türkiye genelindeki Atatürk heykellerine yönelik saldırılarda, ruhsal sağlığı yerinde olmadığına ilişkin raporu bulunan vatandaşlarımızın, belirli kişi veya gruplarca yönlendirilip yönlendirilmediğine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Atatürk’ün şahsiyetini bayağı sözlerle hedef alan tarihçilerin, gazetecilerin, televizyon ve gazete yöneticilerinin akli dengesi ve ruh sağlığına ilişkin de elinizde rapor bulunmakta mıdır?

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç