26 Nisan 2024|Cuma,15:46:14
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,4644 0,07
EURO
34,8400 0,38
ALTIN
2.446,25 0,41
BİTCOİN
$64.413 0,83
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
24 Mayıs 2017 - 07:14
24 Mayıs 2017 - 07:142 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Türk Sağlık-Sen'den tepki

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Hendek Devlet Hastanesi'nde bir üyeleri için yaptıkları şikayet başvurusunun sağlıklı bir araştırılma yapılmadan üstünün örtüldüğünü iddia etti.

Türk Sağlık-Sen'den tepki
MARMARA GÖZ


Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak mağdur edilen, baskıya uğrayan ve idareciler tarafından mobbinge maruz bırakılan çalışanların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Hem çalışanlar hem de onları temsilen biz mobbing ve baskı uygulayanlara gereği yapılsın diyerek yasal hakkımızı kullanıp başvuru yapıyoruz fakat yöneticiler kalıp yazılarla başvurulara incelenmiştir, herhangi bir şey yoktur deyip olaylar kapatılıyor" diyen Korkmaz "Bu konuda son olarak Hendek Devlet hastanesinde yaşananlar bu vurdumduymazlığı ve işin üstünü örte çabalarını bir kez daha göstermektedir.

Biz bir üyemizin bize yazarak dile getirdiği sorunlar için başvuru yapıyoruz fakat konu sağlıklı bir araştırılma yapılmadan herhangi bir şey yoktur denilip üstü örtülüyor.

Bir birimdeki çalışanlar o birim sorumlusu hakkında şikayetlerini dile getirip başvuruyorlar fakat yine bilindik yazı ile konu geçiştiriliyor.

Nöbet yazmada bile sendikalı ayrımı yapılarak türlü türlü haksızlıklar açık bir biçimde dile getirilmesine ve elde belgeler mevcut olmasına rağmen gereği yapılmıyor.

Buradan Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreterlik yöneticilerine açıkça çağrıda bulunuyoruz.

Gidilen yol yol değildir. Şikayet değerlendirmeye alınmalı ve kalıplaşmış cümlelerle olaylar geçiştirilmemeli ve çalışanlara da bu işlerle uğraşmayın manasına gelecek cevaplar yazılarak aba altında sopa göstermekten vazgeçilmelidir.

Biz gereğinin yapılmasını bekliyor ve ısrarla bu konuların takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Çalışanlara da tüm hukuki haklarını kullanmada yardımcı olacağımı ifade ediyoruz. İdare gereğini yapmazsa tüm hukuki platformlarda gereği yapılacaktır." dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç