Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:37:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3760 0,18
EURO
34,9719 0,27
ALTIN
2.325,74 0,23
BİTCOİN
$69.796 1,23
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
26 Mayıs 2017 - 11:33
26 Mayıs 2017 - 11:335 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Adil Öksüz darbenin yönetilmesinde aktif rol alan kişi

TBMM 15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, “Raporumuzda da görüleceği üzere 15 Temmuz hadisesinin arkasında Fettullahçı Terör Örgütü’nün bulunduğu bütün açıklığı ile kesin olarak ortaya konmuştur” dedi. Petek, Adil Öksüz'ün FETÖ ile irtibatı kesin olan ve darbenin yönetilmesinde aktif rol alan kişi konumunda olduğunu söyledi.

Adil Öksüz darbenin yönetilmesinde aktif rol alan kişi
MARMARA GÖZ


15 Temmuz FETÖ/PYD Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek ve Başkanvekili Belma Satır basın toplantısı düzenledi. Petek rapora ilişkin, şunları kaydetti:

“4 Ocak 2017’de sona eren çalışmalarımızda son üç buçuk aylık süreyi çıkardığımızda toplamda 4 ay 15 gün gibi bir sürede tamamlanmış olduğunu bilgilerinize arz ederim. Raporumuzda da görüleceği üzere 15 Temmuz hadisesinin arkasında Fettullahçı Terör Örgütü’nün bulunduğu bütün açıklığı ile kesin olarak ortaya konmuştur. Adli makamlarca hazırlanan iddianamelere yapılan atıflar içinde hiç kimse hakkında suç istinadı söz konusu değildir. Ama o iddianamelerden, değerlendirmelerden yaptığımız güncellemeler, aldığımız bilgilerden yararlandığımızı söylemek istiyorum.”

Ellerindeki somut belgelerle darbenin arkasında FETÖ’nün olduğunu söylemeye çalıştıklarını aktaran Petek, “Bugün hiç tereddüde meydan vermeyecek şekilde bilgi, belge ve her türlü dökümana ulaşmış bulunuyoruz. İtiraflar, suç ikrarları, iletişim kayıtları, özel iletişim programları, düzenlenen iddianameler. Darbe girişiminden tutuklu yargılanan sanıkların Fettullahçı Terör Örgütü ile irtibatını gösterir nitelikteki Pensilvanya’dan yeni verilen talimatlar, moral veren, motivasyonlarını sağlayan örgütün sözde liderinin açıklamaları gibi tüm delil ve belgeler birlikte değerlendirildiğinde ülkemiz dışında başka odakların bulup yetiştirdiği, himaye ettiği, yurt içi ve dışında Gülen’in sözde liderliğinde FETÖ/PDY örgütünün karar verdiği anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bazı sanık ifadelerinden detaylar veren Petek, “Müslüm Macit beyanı, ‘Bizim hizmet hareketinin darbe yaptığını biliyordum. Bilerek atış yaptım. Genelkurmay Başkanı Emir Subayı Levent Türkkan’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede, ‘FETÖ üyesi olduğu yıllarca paşaları dinledikleri, Tümgeneral Dişli’nin Hulusi Akar’a ‘Kenan Evren olacak mısın, olmayacak mısın’ diye soracağını belirttiği şeklindeki beyanları. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede sözde kanaat önderi Fettullah Gülen'le kendisinin görüştürülmek istendiği” şeklinde konuştu.

Petek, Fettullah Gülen’in komünizm ile mücadele adı altında CIA görevlisi Graham Füller ile yakın irtibatı olduğunu söyleyerek, “10 Temmuz 1959 tarihinde göreve başlamış, yetkililerin görevinde yetersiz olduğunu değerlendirmesine rağmen bir gizli el kendisini himaye etmiş, 7 yıl aday memur olarak çalışması sağlanarak, 05.07.1966 tarihinde asaleti tasdik edilmiştir. Normal bir memurun bir yıl adaylığı olur. Elde ettiğimiz bilgi ve belgeler şunu ortaya koyuyor; Fettullah Gülen bir sahtekardır, sahtecilik suçları işlemiştir. Yeşil pasaportu düzenlediği sahte belgelerle almıştır. Emeklilik işlemlerini yine sahte belgelerle sağlamıştır” dedi.

FETÖ örgütünün gizlilik ve takiyeye dayandığını aktaran Petek, “Darbe gecesi Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürünün silahların teslim edilmemesi, silahlı darbe teşebbüsüne karşı konulması talimatına rağmen darbe girişiminin başlangıç saatlerinde örgüt mensubu olan örgüt emniyet görevlileri kendi bünyelerinde bulunan polis memurlarına darbe girişiminde bulunan askerlere direnilmemesi, karşı konulmaması yönünde talimat verip, bozgunculuk yaptıkları, darbe eylemine destek verdikleri tespit edilmiştir.

Raporda Adil Öksüz ve silahlı kuvvetler bünyesinde orada bulunmaması gereken, kimi kaçmış, yargılanan sivil unsurlar raporda değerlendiriliyor. Yargısal süreçler ve kabul edilen iddianamelerden alıntıları raporda göreceksiniz. Adil Öksüz ile ilgili şunu ifade edelim, somut olarak Adil Öksüz FETÖ ile irtibatı kesin olan ve darbenin yönetilmesinde aktif rol alan kişi konumunda. Tabi bu kişinin halen yakalanamamış olması, serbest bırakılması, serbest bırakılan hakimlerin meslekten uzaklaştırıldıklarını biliyorsunuz. Bunu daha önce de ifade ettik. Fetullah Gülen’in 1970’li yıllardan başlayarak izinlerini beş defa, 40 ve 30 gün olarak geçirdiğini biliyoruz.

Adil Öksüz ile ilgili FETÖ bağlantısına bir delil de, Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal’ın alınan ifadesinde kendisini Pensilvanya’da Adil Hoca olarak gördüğünü, Öksüz soyismini bilmediğini, TV’lerde resmini gördükten sonra Adil Öksüz olduğunu kesin olarak anladığını ifade ediyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç