Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,23:59:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3276 0,24
EURO
35,0805 0,12
ALTIN
2.310,35 1,44
BİTCOİN
$70.682 2,57
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
30 Mayıs 2017 - 13:08
30 Mayıs 2017 - 13:082 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

CHP Lideri Eymen bebek için konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası Eymen bebeğin ölümüyle ilgili konnuştu. Kılıçdaroğlu; " Bu ilaç gelmedi ve çocuk hayatını kaybetti. Annesinin söylediği söz, 'biz seni kurtaramadık...' Bir ilaç gelmedi ve o çocuk hayatını kaybetti. Bugün yüzlerce çocuk var aynı şekilde" dedi.

CHP Lideri Eymen bebek için konuştu
Toprak Turizm


Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eymen bebeğin ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu. SMA hastası çocukların tedavi edilmesi için ilaç gerektiğini kaydeden CHP lideri; "Dünyada yeni bir ilaç çıkmış ve bu ilacın fiyatı binlerce dolar. Aileler alamıyorlar. Hepsinin sosyal güvenliği var ancak SGK da 'ben bunu karşılamam, çünkü hükümet izin vermiyor' diyor. O ailelerden birisinin çocuğu Eymen bebek 8,5 aylık vefat etti. Bu ilacı kullanmadığı için Sakarya'da. Valilik kampanya açmış 'acaba para toplayıp, bu çocuk için ilaç getirebilir miyiz?' diye. Bu ilaç gelmedi ve çocuk hayatını kaybetti. Annesinin söylediği söz, 'biz seni kurtaramadık...' Bir ilaç gelmedi ve o çocuk hayatını kaybetti. Bugün yüzlerce çocuk var aynı şekilde.

Eğer bir çocuk bir ilaç bulamadı diye devletin gözü önünde ölüyorsa, sosyal devlet olmaktan çıkmıştır. Kendisine ve avanelerine hizmet eden bir devlet haline gelmiştir. Devleti siz böyle yapamazsınız. Bir de bunlar 'biz Müslümanız' diye geçiniyorlar, batsın sizin Müslümanlığınız, böyle Müslümanlık mı olur? Küçük çocuğun ölümüne göz yumacaksınız, ta ki medyaya da çıkana kadar. Ondan sonra yazı yazacaksın, 'bu ilacı karşılayın' diye. Peki o çocuğun hesabını kim verecek. İsrafdan kaçınmak Müslümanlığın temel kuralı değil midir?"

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç