25 Nisan 2024|Perşembe,22:50:56
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4858 0,17
EURO
34,9577 0,37
ALTIN
2.439,03 0,65
BİTCOİN
$64.625 0,45
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
07 Haziran 2017 - 11:11
07 Haziran 2017 - 11:113 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Hayalinizdeki yazlık evi bulabilmek için dikkat etmeniz gerekenler!

Satılık yazlık arayışında olanların yatırım kararı vermeden önce göz önünde bulundurması gereken önemli konular…

Hayalinizdeki yazlık evi bulabilmek için dikkat etmeniz gerekenler!
MARMARA GÖZ


Satılık yazlık arayışında hayalini kurduğunuz evi bulamıyor musunuz? Aslında satılık yazlık arama süreci sanıldığı kadar zor bir süreç değildir. Yazlık ev yatırım sürecini konum, doğru fiyat, ve prosedürler açısından inceledik.

İşte yazlık ev arama sürecinde dikkat etmeniz gerekenler…

 

Yaşam tarzınızı yansıtan bir yazlık ev bulun

Sahip olduğunuz yazlık evi nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz? Evinizi sadece yaz aylarında mı kullanacaksınız? Sahip olduğunuz yazlık evi bahar kaçamakları için kullanmak gibi bir düşünceniz var mı? Yazlık evinizi sıcak yaz ayları dışında da kullanmak gibi bir düşünceniz varsa evin size çok uzak olmamasına dikkat etmelisiniz. Şehirde sevdiğiniz alışkanlıklarınız, hobileriniz varsa bunları devam ettirebileceğiniz ve yaşam tarzınıza uygun bir yazlık ev seçerek kendi özel ilgi alanlarınıza zaman ayırabilirsiniz.

 

Yazlık evin bütçenize uygun olmasına dikkat edin

Satılık yazlık arayışı içerisindeyseniz sahip olduğunuz birikimleri doğru değerlendirebilmek için bütçenize uygun bir ev bulmalısınız. Yazlık ev için yapacağınız masrafları hesaba katarak evin ilk birkaç yılında ödemek üzere konut kredisi kullanabilirsiniz. Evinizi belirli dönemlerde kiraya vererek bu masrafların bir kısmını ya da tamamını ödeyebilmeniz mümkün. Özellikle yaz aylarında talebinin oldukça fazla olduğunun farkında olun.

Yazlık yatırımı her ne kadar keyfi bir harcama gibi dursa da bir gayrimenkul yatırımıdır. Bu nedenle evin lokasyonuna karar verirken mutlaka değer kazanabilecek bölgeleri tercih etmeli ve ihtiyaç halinde bu yatırımı bir güvence olarak kullanabilmelisiniz.

 

Bölgesinde uzman bir gayrimenkul danışmanını tercih edin

Satılık yazlık arayışında mutlaka kafanızda belirlediğiniz bir bölge vardır. Kafanızda belirlediğiniz bölge hakkında ne kadar bilgi toplarsanız toplayın, o bölgeye bölgesinde uzmanlaşmış bir gayrimenkul danışmanı kadar hakim olamazsınız.

Lokal bir uzmanın desteğiyle sadece bölgedeki evlerin emlak verilerine hakim olmakla kalmaz aynı zamanda yakın çevre avantajları ve insan profili hakkında birçok değerli bilgiyi de edinebilirsiniz.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç