Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,01:32:37
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3640 0,14
EURO
35,0458 0,06
ALTIN
2.324,50 0,18
BİTCOİN
$70.793 2,20
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
11 Haziran 2017 - 13:12
11 Haziran 2017 - 13:123 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yerli oto için bir araya geldiler

SATSO Başkanı Kösemusul ve TOYOTA Türkiye Eski Genel Müdürü Özer; Vali Coş, Milletvekilleri; Üstün, İsen, Dişli, Uncuoğlu ve Özkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik, AK Parti İl Başkanı Kılıç ve SAÜ Rektörü Elmas'ın katıldığı istişare toplantısında, yerli otodaki yol haritasını ve Sakarya'nın avantajlarını anlattı. Toplantıda, kapsamlı bir dosya hazırlanması ve birlikte çalışma kararı çıktı.

Yerli oto için bir araya geldiler
Toprak Turizm


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yerli oto için çalışma başlatmıştı. Yaklaşık 6 yıldır Sakarya'nın milli üretim ve otomotiv şehri olması için ciddi çalışmalar yürüten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, otomotiv sektörü denince akla gelen en önemli isimlerden TOYOTA Türkiye Eski Genel Müdürü Orhan Özer ile birlikte Sakarya'nın yerli otomobile ev sahibi olmasının avantajlarını anlatan dosyayı Bakan Özlü ve Başkan Hisarcıklıoğlu'na teslim etmişti. Başkan Kösemusul ve Orhan Özer, şehrin karar vericileri ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirdikleri yerli otomobil istişare toplantısında bir araya geldi. Başkan Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri; Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Şaban Dişli ve Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, TOYOTA Türkiye Eski Genel Müdürü Orhan Özer, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Arslan ve Onur Kansu katılırken; Kösemusul ve Özer, yerli otomobil için Sakarya'nın sahip olduğu avantajları ve yerli otodaki yol haritasını anlattı.

“Gücümüz birliğimizdir”

Toplantıda konuşan Kösemusul, Sakarya'nın milli üretimler ve otomotiv şehri olmasının önünde hiç engel bulunmadığının altını çizerek, "Sakarya'mız milli üretim ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olan, ihracatını özellikle otomotiv sektöründe ciddi biçimde artıran, her anlamda hazır bir şehir. Şehrimizin lojistik başta olmak üzere otomotiv sektöründeki avantajları, nitelikli istihdamı ve sıfır hatalı kaliteli üretimi yerli otomobil üretimindeki iddiamızı göstermektedir. Bizim en büyük gücümüz birliğimizdir, beraberliğimizdir; sizlere teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Sn. Cumhurbaşkanımızın iradeleri, Türk iş dünyasının çalışkanlığı ile yerli otonun en doğru adres Sakarya'mızda üretileceğine inanıyorum. Yerli oto için yerimiz, üretim için tecrübemiz ve önerilerimiz var. Azimle, hep birlikte çalışarak bu milli yatırımı inşallah Sakarya'mıza kazandıracağız." ifadelerini kullandı. Sakarya'nın avantajları ve çalışma sürecinin konuşulduğu toplantıda, SATSO sekreteryasında SAÜ ile kapsamlı bir dosya hazırlanması ve birlikte çalışma kararı çıktı. Katılımcılar Ramazan Bayramı sonrası lobi faaliyetlerine yoğunluk vereceklerini belirterek Sakarya'nın dışında doğru adres olmadığı ve çalışmaların geliştirilmesi, anlatılması yönünde görüş birliğine vardı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç