Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,05:36:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3607 0,13
EURO
34,9668 0,28
ALTIN
2.325,15 0,20
BİTCOİN
$70.706 2,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
11 Aralık 2014 - 07:42
11 Aralık 2014 - 07:424 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ yemekhanesinde “küflü ekmek” servisi iddiası!

“Yemekhanede Küflü Ekmek Servisi Başlamış Hocam”

SAÜ yemekhanesinde “küflü ekmek” servisi iddiası!
Yön Bul Akademi


Sakarya Üniversitesi Yemekhanesinde öğrencilere küflü ekmek servis edildiği öne sürüldü. 

SAÜ Kampüs Portal tarafından sosyal medya üzerinden Rektör Muzaffer Elmas’a atılan tweette “Yemekhanede Küflü Ekmek Servisi Başlamış Hocam”diye not düşüldü ve öğrencilere servis edilen küflü ekmeklerin fotoğraf kareleri paylaşıldı. 

Öğrenci Portalı, saukampus.com adlı internet sitesinde küflü ekmek konusuna fotoğraflar ve yorumlarla geniş yer verirken, sözkonusu sitede yayınlanan habere ait link de SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a tweet atıldı.

Rektör Elmas’ın küflü ekmek konusundaki iddialara ve çekilen fotoğraf görüntüleri ile yorumlara ne yanıt vereceği merak ediliyor. 

Öte yandan Saü Kampüs Portal tarafından saukampus.com internet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haber aynen şöyle:

“Yemekhanede Öğrencilere Küflü Ekmek Servis Ediliyor

Sakarya Üniversitesi Yemekhanesi son dönemde yemekler ve bitmeyen kuyruklar ile gündemden düşmüyor. Son olay ise öğrencilere servis edilen ekmeklerin küflü çıkması.


Bugün (10 Aralık) yemekhanede yemek yine bir öğrenci arkadaşımız tarafından fotoğraflanan ve Yemekhane Görevlileri ile de paylaşılan aşağıdaki görüntüler ile Öğrenci Sağlığının nasıl hiç sayıldığını rahatlıkla görebiliyoruz.

Gelen bilgilere göre 1 kasa ekmek küflü bir şekilde öğrencilerin kullanımına sunulmuş ve birçok öğrenci arkadaşımız da bu küflü ekmekleri tüketmiştir.

Olayın fark edilmesi ile dağıtımdan çekilen ekmekler nasıl kontrolsüz bir şekilde teslim alındı ve öğrenciye sunuldu bilemiyoruz. Ancak burada ürünleri denetlemekle görevli olan Firma Görevlisi ve Üniversite Görevlisinin işlerini tam anlamıyla yapmadıkları ortaya çıkıyor.

Son Tüketim Tarihi Geçmiş Ekmekler Servis Ediliyor


Ekmek poşetleri üzerinde 05/12/2014 tarihini atan firma, aynı poşet üzerine üretim tarihinden itibaren 3 gün içerisinde tüketilmelidir ibaresini eklemiş durumda. Yani ürünler 05 Aralık tarihinde üretilmiş ve en geç 08 Aralık tarihinde tüketilmiş olması lazım. Ancak görünen o ki 10 Aralık tarihinde yemekhanede bu ürünler servis ediliyor ve öğrencilerin tüketimine sunuluyor.

Bu noktada ya Ekmek Fabrikası ayaküstü Son Tüketim Tarihi geçmiş ekmekleri firmaya satmış ya da Yemekhane Firması aldığı ekmeklerden zarar etmemek adına Son Tüketim Tarihi geçmiş ürünleri öğrencilere sunmuş.

Her halükarda Sakarya Üniversitesinin ve Sakarya Üniversitesi Yemekhanesinin bu konuda bir bilgi vermesi ve öğrencilerden özür dilemesi gerekiyor.

Uygun Fiyatlı Yemek, Baştan Savma Olabilir mi?


Öğrencilere Uygun Fiyattan sunulan Öğle ve Akşam yemeklerinin gerekli özen gösterilmeden yapıldığı son dönemde sıkça konuşulan konulardan birisi.

Geçtiğimiz günlerde lapa pilav tarzında servis edilen aşure sonrasında yaşanan bu olay Sakarya Üniversitesi Yemekhanesinde ne oluyor sorusunu akıllara getirmiyor değil.

Öğrencilerin mali olarak kendilerini zorlamamak adına kullandıkları Sakarya Üniversitesi Yemekhanesinde acaba arka planda nasıl bir sağlık ve ürün kontrolü yapılıyor açıkçası bilinmiyor.”

(Haber Hülya Sürücü)

 
Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç