Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,16:37:41
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3187 0,21
EURO
35,1270 0,02
ALTIN
2.299,82 0,98
BİTCOİN
$70.870 0,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
17 Haziran 2017 - 10:46
17 Haziran 2017 - 10:465 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Vali Coş, Toyota'nın iftarına katıldı

Toyota Fabrikası’nda çalışanlarla iftarda buluşan Vali Coş, “Başarının yeni yatırımlarla yeni modellerle desteklenmesini temenni ediyoruz. Toyota’yı kendi firmamız olarak görüyoruz” dedi

Vali Coş, Toyota'nın iftarına katıldı
Yön Bul Akademi


 

 

Toyota Türkiye Fabrikası'nın çalışanları iftar programında bir araya geldi. Arifiye fabrika yerleşkesinde düzenlenen iftara Vali Hüseyin Avni Coş,  Jandarma alay Komutanı Emin Dursun,  Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı Arifiye İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan  ve Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu katıldı.

GURUR DUYUYORUZ

Toyota CEO’su Hiroshi Kato, geleneksel olarak gerçekleştirdikleri iftar organizasyonuna katılımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kato, Japonya dışında Toyota'nın yeni global platformunda araç üreten ilk fabrika olmaktan ve aynı zamanda Türkiye'de üretilen ilk hibrid aracı üretmekten dolayı gurur duyduklarını söyledi.

MODEL SAYISI

Fabrikanın gösterdiği başarıları yakından takip ettiklerini anlatan Coş, "Başarının kalıcı olmasını, yeni yatırımlarla yeni modellerle desteklenmesini temenni ediyoruz. Toyota Sakarya ile özdeşleşti ama giderek model sayısında da artış olunca Türkiye ile de özdeşleşti. Toyota’yı kendi firmamız olarak görüyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan kazanır” dedi.

Geleneksel iftar buluşması,  önceki akşam fabrikada gerçekleştirildi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür  Hiroshi Kato ve Kıdemli Şirket Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftara Vali Hüseyin Avni Coş,  Jandarma alay Komutanı Emin Dursun,  Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı Arifiye İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan  ve Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu katıldı. Vali Coş ve beraberinde ki heyet, fabrikanın sosyal binasında çalışanlarla birlikte iftar açtı.

RAMAZANI KUTLADI

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato iftardan sonra yaptığı konuşmada, “Geleneksel olarak düzenlemekten mutluluk duyduğumuz iftar yemeğimizde bu yıl da bizlerle birlikte olan başta valimiz ve diğer  devlet yetkililerimize, yerel basınımızın değerli temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Herkesin Ramazan ayının hayırlı olmasını dilerim” dedi.

İLK HİRBİT ARAÇ

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato,  Geçen yılki iftar yemeğimiz, yeni modelimiz Toyota C-HR’ın seri üretim hazırlıklarının sürdüğü yoğun bir dönemdeydi. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en zorlu proje olduğundan bizim için çok heyecanlı ve biraz da stresliydi. Fakat tüm zorluklarına rağmen çalışanlarımız, tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızın büyük katkıları ile projeyi başarıyla gerçekleştirdik. Toyota C-HR ile, Japonya dışında Toyota’nın yeni global platformunda araç üreten ilk fabrika olmaktan ve Türkiye’nin ilk hibrit aracını üretmekten gurur duyuyoruz” dedi.

İHRACAAT ARTTI

C-HR modeli ile Sakarya ihracatına büyük bir katkı yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Kato, yılın ilk 5 ayında Sakarya’nın yüzde 237 oranıyla ihracatını en çok artıran il konumunda olduğunu söyledi .Kato’nun konuşmalarının ardından, Vali Hüseyin Avni Coş söz alarak, TOYOTA’nın misafiri olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.  Toyota’nın ilimiz ile özdeştiğini ifade eden Vali Coş, “Toyota model geliştirdikçe, Türkiye ile de özdeşiyor. Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye’ye yatırım yapan kazanır. Toyota bir yatırım yaptı, kazandı. Elde edilen başarıdan ötürü, Toyota’nın üst düzey yöneticilerini kutluyoruz” ifadesini kullandı.

VERGİ İADESİ KONUSU

Toyota’nın Sakarya ve Türkiye için çok önemli olduğu ifade eden Vali Coş, “Onlara teşekkür ediyoruz. Bu birlikteliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız dünya durdukça devam edecektir. Toyota’yı kendi firmamız olarak görüyoruz” şeklinde konuştu. Vali Coş konuşmasında vergi iadeleri nedeniyle büyükşehir belediyesinin bir sıkıntısı olduğunu ifade ederek, “Bu konu Maliye Bakanına aktarıldı. İnşaallah çözülecek” diyerek, TOYOTA’nın misafiri olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

‘SAKARYA ÖNEMLİ BİR ADAY

Vali Coş’un konuşmalarının ardından Toyota otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Ceo’su Hiroshi Kato, basın mensuplarının sorularını cevapladı. İlimizdeki yerli otomotiv üretim üsü olması ile ilgili soruya cevap veren Kato, Sakarya ve Gebze’nin yan sanayi konusunda gelişmiş bir yer olduğunu ifade etti. Tedarikçi ve insan kaynakları açısından bakıldığında ise ilimizin yeterliği olduğunu vurgulayan Kato, “İyi kalpli, iyi düşünceli insanların bulunduğu yer olan Sakarya, bu konuda önemli bir aday” ifadesini kullandı. Fabrikada üç vardiya ile üretim yapıldığını da ifade eden Kato, “Türkiye’de üç vardiya, 6 günlük operasyonu Toyota yapıyor” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç