SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,07:25:23
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3351 0,17
EURO
35,1782 0,01
ALTIN
2.246,99 0,15
BİTCOİN
$65.301 3,82
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Haziran 2017 - 11:12
27 Haziran 2017 - 11:122 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Heyecan yaratan açıklama, Karasu'ya kuruluyor

​Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün bayramda sanayi kuruluşları ve Karasu ile ilgili yaptığı açıklamalar heyecan yarattı. Özlü, beş büyük endüstri bölgesi kurulacağını ve bundan birinin de Karasu olacağını söyledi.

Heyecan yaratan açıklama, Karasu'ya kuruluyor
Yön Bul Akademi


Program doğrultusunda 5 büyük endüstri bölgesi kurulacağının altını çizen Özlü, her bir bölgenin 40-50 milyar TL, toplamda ise yıllık yaklaşık 250 milyar lira ciroları olacağını söyledi. Bakan Özlü, söz konusu bölgelerde petro-kimya ve otomotiv gibi dev sektörlerin yatırım yapacağını vurguladı.

“Bakanlıktan Dev Karasu Planı”

Özlü; “Bahsettiğimiz bu 5 büyük endüstrilerden biri Trabzon. Orada denizi doldurmak istiyoruz. Birisi Batı Karadeniz'de (Karasu-Filyos), diğeri Kuzey Ege'de (Menemen- Aliağa) olacak. Biri Güney Marmara'da (Bandırma) Çünkü Marmara'nın kuzeyi dolu. İstiyoruz ki Güney Marmara'ya bir şeyler yapalım. Buralarda biraz zeytin var. Zeytin düzenlemesinden vazgeçtiğimi düşünmeyin. Türkiye'nin gelişmesi için bunları yapmalıyız. Biri de Adana- Mersin'de olacak” dedi.

Özlü; “Hem bölge kurulacak hem de yatırımcı davet edilecek. Rekabet üstünlüğü yaratırsanız yatırımcı gelir. Aliağa ve Adana- Mersin'de petro-kimya olacak. Petro-kimya sanayi ürünlerinde Türkiye'nin 11 milyar dolarlık açığı var. Bu konuları göz önünde bulundurursak Batı Karadeniz otomotive daha yakın görünüyor" dedi.

Bakan’ın bu açıklamalarının heyecan verici olduğuna dikkat çeken Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Otomotiv hedefi ile kentin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. İspiroğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti; “İlçemizle ilgili olarak Bakanlığımız planlaması ve hükümetimizin desteği ekonomik anlamda sıçramanın, atılımın adıdır. Karasu’nun Bakanlıkça otomotivle ilişkilendirmesi büyük kazanç olacaktır. Yıllık 250 milyar bir ciro hedefleniyor. Yatırımlar hayata geçtiğinde Karasu Türkiye’nin en büyük ekonomik ayağından biri olacaktır” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç