SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,10:30:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3368 0,18
EURO
35,1735 0,03
ALTIN
2.240,61 0,13
BİTCOİN
$64.320 5,74
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Haziran 2017 - 11:46
27 Haziran 2017 - 11:463 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

110 bin kişi iftar sofralarında buluştu

Ramazan boyunca düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ etkinlikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Taraklı’dan Kaynarca’ya, Kocaali’den Geyve’ye kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu. Şehir genelinde düzenlediğimiz iftar programlarımıza yaklaşık 110 bin vatandaşımız katıldı. Hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

110 bin kişi iftar sofralarında buluştu
Toprak Turizm


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ etkinlikleriyle, gönül sofraları yine Sakarya’nın dört bir köşesinde kuruldu. Kardeşlik ve huzur coğrafyası Sakarya’da bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Ramazan ayı tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğini kuvvetlendiren, manevi havasıyla gönüllerimize işleyen, hatalarımızı görmemizi, nefsimize hakim olmamızı sağlayan bir ay. Bu yılda onbir ayın sultanı olan Ramazan’ı geride bıraktık. Allah bizleri birlik ve beraberlik içerisinde daha nice Ramazanalara ulaştırsın” diye konuştu.

Sofralar 13 ilçede kuruldu

Gönül sofralarını 16 ilçede kurmak amacıyla hazırlık yaptıklarını söyleyen Yüce, “Fakat hava muhalefeti nedeniyle Karapürçek, Ferizli ve Erenler ilçelerimizde sofralarımızı kuramadık. Bu ilçelerimizin dışında yer alan 13 ilçemizde kurulan gönül sofralarında on binlerce vatandaşımız bir araya geldi. Kalpler, dualar bir oldu. Oruçlar birlikte açıldı. Taraklı’dan Kaynarca’ya, Kocaali’den Geyve’ye kardeşlik köprüleri yeniden kuruldu. Demokrasi Meydanı, Gar Meydanı ve Atatürk Bulvarı en anlamlı buluşmalardan birisine ev sahipliği yaptı. Bin aydan daha hayırlı olan Mübarek Kadir Gecesi’nde onbinlerce hemşerimizle bir araya geldik, dualarda buluştuk. Şehir genelinde düzenlediğimiz iftar programlarımıza ise yaklaşık 110 bin vatandaşımız katıldı” ifadelerini kullandı.

Kuran-ı Kerim ziyafeti

Şehir genelinde düzenlenen iftar programlarında Kuran-ı Kerim ziyafeti yaşandığını vurgulayan Yüce, “Türkiye’nin en önemli hatipleri Ramazan ayı boyunca bizlerle birlikte oldular. Kuran-ı Kerim tilavetleri ruhumuzu dinginleştirdi, içimizi manevi aşk ile doldurdu. Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ardından edilen dualar edildi. Sofralarımızda şehir protokolünün değerli üyelerini de ağırladık. Tüm katılımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çocuklar unutulmadı

Yüce, “Ramazan boyunca düzenlenen ‘Mahallemde İftar Var’ programlarında çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımızı onlar için sahnelediğimiz Meddah ve Orta Oyunu gösterileriyle doyasıya eğlendiler. Tiyatro sanatçısı Hayali Seçkin Bayramoğlu’nun anlattığı meddah hikayeleriyle keyifli Ramazan akşamları yaşadılar. Karagöz ve Hacivat’ın eğlenceli arkadaşlığı ise miniklere unutamayacakları anlar yaşattı.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç