19 Nisan 2024|Cuma,01:05:48
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5651 0,28
EURO
34,7622 0,09
ALTIN
2.490,14 0,23
BİTCOİN
$63.470 3,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Aralık 2014 - 12:36
18 Aralık 2014 - 12:362 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Rehber öğretmen görevlendirmelerinin İptalini İstediler

Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi, rehber öğretmen görevlendirmelerinin iptali için bir çalışma başlattı.

Rehber öğretmen görevlendirmelerinin İptalini İstediler
Yön Bul Akademi


Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Sakarya İl Başkanı Mehmet Düzlü “Eğitim öğretimin paydaşları olan öğretmenler ve sendikalar yok sayılarak keyfi bir uygulamaya gidildiği açıktır” dedi. 

Sendika Başkanı Düzlü’nün açıklaması aynen şöyle: 

“ÖĞRETMENLER VE SENDİKA YOK SAYILIYOR”

“İl PDR danışma komisyonu kararına göre yapılan ve birçok rehber öğretmenin isteği dışında başka bir okula görevlendirilmesiyle sonuçlanan, rehber öğretmenler arasında büyük huzursuzluğa yol açan, hiçbir kritere bağlı olmayan rehber öğretmen görevlendirmelerinin iptali için şubemizce çalışma başlatılmıştır.

Mevcut okulunda rehberlik hizmeti veren öğretmenlerimizin yapılan bu görevlendirmeyle gerek ulaşım ve gerekse iş yükü açısından mağdur edildiği, kendi okullarında verdikleri rehberlik hizmetinin aksadığı, görevlendirildiği okullarda da zaman itibariyle çok faydalı olamadığı göz önüne alındığında bu uygulamanın yarardan çok zarar getireceği açıktır.

“KEYFİYET SÖZKONUSU” 

Yapılan görevlendirmelerde tercih alınmadığı, aynı okuldan görevlendirilmelerde hizmet puanı kiriterine bakılmadığı, okulun öğrenci sayısına bakılmadığı hatta hangi kritere bağlı olmadığı anlaşılmaz şekilde bazı rehber öğretmenlerin görevlendirilmediği listeden anlaşılmaktadır. Dolayısıyla eğitim öğretimin paydaşları olan öğretmenler ve sendikalar yok sayılarak keyfi bir uygulamaya gidildiği açıktır.

Rehber öğretmenlerimiz söz konusu mağduriyete sebep olan bu görevlendirmelerinin iptali için bireysel olarak kurumlarına başvurmalıdırlar. Söz konusu başvuruyla ilgili sendikamızca ilimizdeki tüm rehber öğretmenlere yardımcı olunacaktır. 

 Ayrıca; bu kapsamda yapılan görevlendirmelerin tümünün iptal edilmesi istemiyle; iptal gerekçeleri de sunularak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazımız gönderilmiştir”

(Haber Hülya Sürücü)

 
Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç