25 Nisan 2024|Perşembe,09:08:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5597 0,06
EURO
34,9862 0,45
ALTIN
2.426,19 0,12
BİTCOİN
$64.201 3,70
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
08 Temmuz 2017 - 12:02
08 Temmuz 2017 - 12:023 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Platform’dan vahşete tepki

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 617. hafta açıklamasında Kaynarca’da Suriyeli sığınmacı aileye yönelik vahşete tepki göstererek “Gözü dönmüş faillerin en ağır cezalara çarptırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Platform’dan vahşete tepki
MARMARA GÖZ


Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 617. Hafta basın açıklamasında, Kaynarca ilçesinde Suriyeli hamile kadın ve çocuğuna yönelik gerçekleştirilen vahşete tepki gösterdi. Platform adına Ali Gürler’in okuduğu açıklamada “Öncelikle yaşanan bu vahşet karşısında üzüntülerimizin sonsuz olduğunu belirtiyor, vahşetin gözü dönmüş faillerinin en ağır cezalara çarptırılmasını talep ediyoruz. Bu vesile ile, Suriyeli muhacirlere karşı ensar olma sorumluluğumuzu bir kere daha hatırlatıyor ve onları hedef gösteren kışkırtıcıların seslerinin kesilmesinin bu ve benzeri vahşetlerin önüne geçilmesi için tek çare olduğunu yetkililere bildiriyoruz. Yaşanan bu acı olay, aylardır sürdürülen kışkırtıcı kampanyaların bir sonucudur… Şurası unutulmamalıdır ki, aziz İslam'da üstünlük takvadadır. Bir kimsenin rengi, ırkı, dili, mezhebi asla üstünlük vesilesi olamaz. Bir milletin topyekün aşağılanması ve hor görülmesi ırkçı ve şovenist bir yaklaşımdır… Toptancı yaklaşımlar İslami ve insani değerleri ayaklar altına almakta ve toplumsal dokumuzda onarılması zor hasarlara yol açmaktadır.” dedi. Toplumsal ifsadın ve ahlaki çöküntünün vardığı boyutlara dikkat çekilen açıklamanın sonunda, cenaze namazı için katılım çağrısı yapıldı.

Açıklamanın diğer gündem maddelerinde Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakareleri durdurma ve Almanya’daki G20 zirvesi vardı. Konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeler yapıldı: “28 Şubat darbesi ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile ilgili hiçbir tavır almayan, hatta örtülü veya örtüsüz olarak bu darbeleri destekleyen bir Avrupa'nın menfaatlerinin zarar görmesi ihtimali üzerine Türkiye üzerine ağıtlar yakması halkımızın vicdanında mahkum edilecektir. Türkiye'nin de sırf ekonomik bağımlılık nedeniyle Avrupa Birliği macerasını devam ettirme anlayışını değiştirme zamanı gelmiştir... Türkiye halkı bir tüketim toplumu haline getirilerek, üretim yerine turizm, inşaat ve hizmet sektörleri desteklenerek ekonomik bağımsızlığın sağlanamayacağı ne zaman fark edilecektir? Türkiye tam bağımsızlığı lafta değil, uygulamada ortaya koymalıdır… İç barışını sağlamış ve halkların birbirine kenetlendiği bir Türkiye'nin yapısal dönüşümlerle ekonomik bağımsızlık yolunda önemli mesafeleri kısa sürede alacağına da inancımız tamdır. Türkiye için şerefin, G-20 içinde yer almak değil, Amerikan emperyalizmine karşı direnen mazlum halklar ve ülkeler ile birlikte hareket etmek olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz.” 

Platform mensupları, açıklama sonrası, Orhan Camii’nde kılınan cenaze namazına iştirak ettiler.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç