Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,08:40:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3578 0,13
EURO
34,9563 0,31
ALTIN
2.324,93 0,19
BİTCOİN
$70.212 0,76
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Temmuz 2017 - 12:53
08 Temmuz 2017 - 12:532 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sorumlu sadece katiller değil

Kaynarca’da vahşice katledilen Suriyeli sığınmacı Emani Er-Rahman ve 10 aylık oğlunun cenaze namazı öncesinde Orhan Cami Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başkan Toçoğlu, “Sadece bu menfur olayı gerçekleştiren caniler değil, bir müddet bunun altyapısını hazırlayan, sosyal medyada buna altlık hazırlayan bir takım çevrelerin de bu işte bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz” dedi.

Sorumlu sadece katiller değil
MARMARA GÖZ


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca’da yaşanan vahşi cinayette katledilen Suriyeli sığınmacı Emani-Er Rahman ve 10 aylık oğlunun Orhan Cami’nde kılınacak olan cenaze namazı öncesinde civar illerden gelen Sivil Toplum Kuruluşları’nın düzenlediği basın açıklamasına katılarak vahşi cinayetleri bir kez daha kınadı.  Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) , Uluslar arası Mülteci Hakları Derneği, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) temsilcileri ile Suriyeliler adına bir mülteci grubu da açıklama da yer aldılar.

Derin üzüntü
Konuşmasının başında acılarını paylaşmak üzere Sakarya’da bulunan herkese şükranlarını sunan Başkan Toçoğlu, “Bir huzur coğrafyası olarak yaşadığımız bu topraklarda, Türkiye’nin hatta dünyanın her tarafından insanların bir arada kardeşçe yaşadığı Sakarya’da, bu menfur hadise ile karşılaşmış olmak hepimizi çok derinden üzdü. Sadece bu menfur olayı gerçekleştiren caniler değil, bir müddet bunun altyapısını hazırlayan, sosyal medyada buna altlık hazırlayan bir takım çevrelerin de bu işte bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Mahçup olduk
Başkan Toçoğlu, “Biz Suriyeli ve diğer ülkelerden ülkemize sığınmacı olarak gelen herkese gönlümüzü açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Onları bir sığınmacı olarak değil kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Bu hadise gerçekten hepimizi çok derinden yaraladı. Mahçup olduk üzüldük. Bize yakışmayan bir durumla karşı karşıya kaldık. İnşallah bundan sonra da bu kardeşlerimize gönlümüzü ve kapımızı açarak bunu telafi etmeye çalışacağız. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz. İnşallah şehrimiz ve ülkemiz bir daha böyle menfur bir olayla karşılaşmasın diyoruz ve bunun için dua ediyoruz.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç