27 Nisan 2024|Cumartesi,04:49:49
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.696 2,72
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Temmuz 2017 - 09:08
14 Temmuz 2017 - 09:083 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

AKYAZI ZİRAAT ODASI MUHTARLAR VE ZİRAAT DELEGELERİ İLE TOPLANDI

Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar başkanlığında muhtarlarla toplantı yapıldı

AKYAZI ZİRAAT ODASI MUHTARLAR VE ZİRAAT DELEGELERİ İLE TOPLANDI
Toprak Turizm


Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıya Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Aksakal, İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Oda Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Ziraat Odasının Mahalle Delegeleri katıldı.
Toplantıda ilk olarak bir süre önce yaşanan aşırı yağışlar sebebi ile tarım arazilerinde oluşan zararlar görüşüldü. Arazi kanallarının ve köylerin ana artellerindeki kanalların açılması ile ilgili vatandaşlar tarafından yapılacak olanlar ve akyazı belediyesi tarafından yapılacak çalışmalar görüşüldü. Konuyla ilgili muhtarlar ve ziraat delegelerinin sorunları ve talepleri Belediye Başkan Yardımcısı tarafından alındı.
 
Zarar gören üreticilerin zararlarının tespitine yönelik çalışmalar ile ilgili olarak Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar ve İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan muhtarlara ve ziraat delegelerine bilgi verdi.
Toplantı gündeminin ikinci maddesinde 2017 yılında mısır üreticilerine ödenecek olan desteklemeler hakkında bilgi verildi. Gündeme ilişkin açıklama yapan Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar 2017 yılı mısır dane desteklerinin ton başına 30 TL mazot ve gübre desteklemelerinin toplamının dekar başına 21 TL olarak uygulanacağını ifade etti.
 
Toplantı gündeminin üçüncü maddesinde 2017 yılı fındık rekolte tahmin komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi verildi. Gündem maddesi ile ilgili söz alan Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar Komisyonun çalışmalarını tamamladığını, Akyazı ilçesinde 2017 mahsülü tahmini rekolte  miktarının 10.668 ton olarak belirlendiğini ifade etti. İl genelinde yapılan çalışmalar sonucunda Sakarya İli 2017 yılı tahmini fındık rekolte miktarınında 94.776 ton olarak belirlendiğini belirtti.
 
Başkan Bayraktar Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odaları olarak TMO’nun 2017 mahsülü için taban fiyatını açıklayarak destekleme alımı yapması için Tarım Bakanlığı nezdinde çalışma yapıldığını ifade etti.
Toplantı gündeminin dördüncü maddesinde yaklaşan Kurban bayramı sebebi ile kurban kesimi ile ilgili alınacak tedbirler konusunda İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan toplantıya katılan Muhtar ve Ziraat Delegelerini bilgilendirdi. Konuyla ilgili olarak alınacak tedbirlerle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanmış Yazılı evrak katılımcılara dağıtıldı.
 
Toplantının beşinci gündem maddesinde Başkan Ali Şener Bayraktar ülke genelinde kutlanmaya başlanan 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Beraberlik Günü münasebetiyle ilçemizde yapılan etkinlikler ile ilgili bilgi verdi. Toplantıya katılanları etkinliklere davet etti. Bayraktar; Tüm Türkiye’nin ve Toplantıya katılanların 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik ve Beraberlik Günü’nü tebrik ederek toplantıyı sona erdirdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç