27 Nisan 2024|Cumartesi,05:44:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.090 2,07
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Aralık 2014 - 13:57
22 Aralık 2014 - 13:575 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

TES’den Valilik Ve İl Milli Eğitim’e Norm Fazlası Hakkında Uyarı

“Resen atama yanlışlığına düşmeyin!”

TES’den Valilik Ve İl Milli Eğitim’e Norm Fazlası Hakkında Uyarı
Toprak Turizm


Türk Eğitim Sen Sakarya Şubesi norm fazlası kadrolar ile ilgili uyarılarda bulundu.

Sendika adına açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Düzlü, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, süreci sancısız tamamlamak adına “resen atama yanlışlığına düşülmemesi” noktasında uyardı.

İşte Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Düzlü’nün o açıklaması:

“HANGİ TARİHTE SONUÇLANACAK BELLİ DEĞİL”

 “Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazı doğrultusunda dört yıllık görev süresini dolduran ve tekrar yöneticilik görevi verilmeyen yöneticiler ile, çeşitli sebeplerle ihtiyaç fazlası konumuna düşen öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin yapılacağı kurumlara ve bu durumda olan öğretmenlere bildirilmiştir. Açıklanan takvimde 1.aşamada ilçe içi yer değişikliği işlemleri 19 Aralık, ikinci aşama da ise il içinde yapılacak yer değişikliği 29 Aralık tarihlerine kadar başvuru işlemleri yapılacak olup, işlemlerin hangi tarihte sonuçlandırılacağı açıklanmamıştır.

“TEDİRGİNLİK YARATIYOR”

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle ortaya çıkan sıkıntılar giderilmemişken,  yönetici görevlendirmeleriyle ilgili baştan sona haksız ve gereksiz uygulamalarla okullarda yönetim problemleri mevcut iken, il içi il dışı rotasyon söylentileri çalışanların tedirgin olmasına neden olurken, devam eden öğretim yılının ortasında değişik sebeplerle norm fazlası konumuna gelmiş ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından tercih yapmaya zorlanan öğretmenlerin her geçen gün azalan motivasyonları neredeyse yok olmakta  ve bunun doğal sonucu olarak eğitim öğretimde olumsuzluklar yaşanmaktadır.

“ÖLÜMÜ GÖSTERİP, SITMAYA RAZI ETMEK GİBİ…”

Bir çok norm kadro fazlası öğretmenimize açık olan kadrolara mutlaka tercih yapılması, yapılmadığı takdirde resen atama ile, ilçe veya il içinde bir okula valilik tarafından atamalarının yapılacağı yönünde telkinler yapılmakta olduğunu duymaktayız. Tabiri caizse ilçeye çağrılan öğretmenlere ölümü gösterip sıtmaya razı etmek misali hemen bu listeden bir okul seç sonra nereye atanacağın belli olmaz, bekleme süreniz yok tercih yapın gibi cümlelerle öğretmenlerimiz zor bir sürece itilmeye çalışılmaktadır. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri öğretmenlerin kabusu olan kurumlar olmaktan  çıkmalı, sorunları çözen, personelini motive eden bir yapıya geri dönmelidir.

“GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Şu an itibari ile birçok okulumuzun norm durumları gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından norm güncellemeleri tamamlandıktan sonra görev süresini dolduran ve yeniden görevlendirilmeyen müdür ve müdür yardımcıları olmuş, bunların yerine ilk defa müdür olarak görevlendirmeler yapılmıştır. Müdür yardımcısı görevlendirme süreci de halen devam etmektedir. Yöneticilerin kurum değiştirmeleriyle birlikte yönetmelik gereği müdürlerin iki müdür yardımcılarının altı saat derse girmeleri gerektiğinden kurum norm sayıları bu durumdan etkilenecektir. Ayrıca her platformda defalarca belirttiğimiz sancılı yönetici değerlendirme sürecinde çoğu kurum uzun süre müdürsüz kalmıştır. Bu süreçte norm güncellemeleri yapıldığında kurumlarda sehven norm hesaplama yanlışları yapılmıştır.

“YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI GELİYOR”

Son günlerde haksız yere görevden alınan müdürlerimizin mahkemede haklı bulunmasıyla yürütmeyi durdurma kararları gelmeye başlamıştır. Bilindiği gibi bu kararlar bir ay içinde uygulanmak zorundadır. Bu uygulama sonrasında da müdürlerimiz kurumlarına geri dönecekler ve yine norm kadrolar değişiklik gösterecektir.

“ACELECİ DAVRANILMASIN”

Türk Eğitim Sen Sakarya Şubesi olarak Norm kadro fazlası öğretmenlerin değerlendirilmesi sürecinde acele davranılmaması gerektiğine inanıyoruz. Yönetici atamalarından ve yanlış hesaplamalardan dolayı norm fazlası durumuna düşürülmüş öğretmenlerimizi göz ardı etmemek, hem işimiz gereği, hem de insani açıdan önem arz etmektir.

“YANLIŞLIĞA DÜŞÜLMESİN”

 

Ayrıca yeni kurumların sınıf sayıları artacağından bir çok arkadaşımız önümüzdeki yıl normda olacağından bu durumun değerlendirilmeye alınması gerekmektedir. Asıl olan yönetici atamalarının tamamlanması, daha sonra norm kadro güncellemelerinin yenilenmesidir. Bu güncelleme bakanlık tarafından erkene çekilmese dahi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve valilik önümüzdeki süreci sancısız tamamlamak adına resen atama yanlışlığına düşmemelidir.”

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç