Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,02:44:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3926 0,23
EURO
35,2776 0,61
ALTIN
2.325,78 0,23
BİTCOİN
$70.785 2,34
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
26 Temmuz 2017 - 11:17
26 Temmuz 2017 - 11:173 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Zincir market bizi bitirecek

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, TESK’in verilerine göre Haziran ayında indirimli zincir market sayısında yüzde 13’lük bir artış yaşandığına dikkat çekerek, bu durumun ilerleyen zamanda esnafı ve tüketiciyi tamamen bitireceğini söyledi.

Zincir market bizi bitirecek
Toprak Turizm


Yaşanan artıştan ciddi anlamda endişe duyduklarını ve esnafın dayanamaz noktaya geldiğine dikkat çeken Başkan Akdardağan, “TESK Genel Başkanı Bandevi Palandöken’in ifadeleriyle; ‘Haziran ayı sonu itibariyle ülkemizde 10 ve üzerinde şubesi bulunan 145 market var. 145 markanın toplam şube sayısı 27 bin iken indirimli marketlerin şube sayısı ise 20 binin üzerindedir. Bir başka ifadeyle, zincir marketlerin tüm şubelerinin yüzde 75'i indirimli marketlerden oluşuyor. Haziran ayında zincir marketlerin 3 bin 35 şubesi açılmışken, bunların 2 bin 707'si indirimli market şubesi. Yani bu yılın sadece Haziran ayında indirimli marketler şube sayısı açısından yüzde 13 büyüdü.’ Bu rakam ilimizde de büyük oranda hissediliyor. Artık bırakalım mahalleleri, her sokak başında bu marketleri görüyoruz. Bu hızlı artışın, en küçük yerleşim yerlerinde bile esnaf bırakmayacak noktaya geleceğinden endişe ediyoruz. Şu bir gerçek ki artık bu marketler sadece esnafı değil, tüketicilerimizi, vatandaşlarımızı ve kısacası hepimizi bitirecek.” dedi.
 
Akdardağan, “Esnaflar ve yerel marketler yok olmaya başladığında bu marketler fiyatlarını daha da artırarak, tabiri yerindeyse tok satıcılık yaparak tüketicilerimizi bitirecek, bu da beraberinde sosyal çöküntüyü getirecek. İş buralara varmadan sürekli üzerinde durduğumuz konu olan bu tür marketlere sınırlama getirilmesi isteğimizi yineliyoruz. Hükumetimiz ve Rekabet Kurumu, bu yönüyle indirim marketlerini ve perakende sektörünü yakından takip ederek gereken yaptırımı geciktirmeden uygulamalıdır.” Dedi.
 
İlimizdeki bazı belediyelerin bu tür marketlere yaptırım uyguladığına değinen Başkan Akdardağan, “Ayrıca belediyelerimiz meclis kararlarıyla yeni şubelerin açılmasını sınırlayabilir ve ağırlaştırılmış kriterler getirebilirler. İlimizdeki bazı belediyelerde geçtiğimiz yıllarda örnek olarak böyle kararlar alınmış ve uygulamaya konulmuştur. İsteğimiz bu sorunun çözümünde örnek il olalım ve il genelinde bu kararları uygulayalım. TESK ve Oda yönetimi olarak çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam edeceğiz.” Şeklide konuştu.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç