25 Nisan 2024|Perşembe,18:19:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5020 0,12
EURO
34,9214 0,27
ALTIN
2.437,41 0,59
BİTCOİN
$63.500 2,48
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
31 Temmuz 2017 - 07:24
31 Temmuz 2017 - 07:245 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

APEK'te borç kavgası

APEK kongresinde konuşan Ahmet Aya, kooperatifin 28 milyon TL borcu varken bazı firmalara 8 milyon TL avans ödemesi yapıldığını belirterek, “Borçlarımız ortadayken niçin bu ödeme yapıldı” dedi.

APEK'te borç kavgası
Toprak Turizm


Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 67’inci mali genel kurulu dün Sakarya Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, STK temsilcileri, çiftçiler katıldı. Katılımın düşük olduğu kongrede Selahattin Karasakal ve yönetim kurulu ibra edildi.

KARASAKAL’A ELEŞTİRİ

APEK Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Aya genel kurulda yaptığı konuşmada en büyük eksikliğin seçim maddesinin olmaması olduğunu belirtti. Ticari borçların toplam tutarının 28 milyon TL olduğunu vurgulayan Aya, “28 milyon TL olan borcumuz varken bazı firmalara 8 milyon TL avans şeklinde ödemeler yapıldı. Ben buna muhalefet şerhi koydum. Borçlarımız ortadayken niçin bu ödeme yapıldı siz üreticilerimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

MİKROFON KAPATILDI

Aya’nın konuşması 3 dakika ile sınırlandırıldı. Konuşmasına devam eden Aya’ya kürsüden müdahale edilerek mikrofonu kapatıldı. Aya’nın ardından eleştirilere cevap vermek için kürsüye çıkan Başkan Karasakal, “Ahmet Bey yönetim kurulu üyesi olduğunu unuttu. Ben burada biz dedim. Ahmet Bey ekip olduğunu unuttuğundan dolayı bu halde” dedi. Konuşmaların ardından üreticilere yemek ikram edildi.

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 67’inci mali genel kurulu Sakarya Spor Salonu’nda yapıldı. Mali Genel Kurula toplam bin 663 kooperatif ortağı katıldı. Divan Başkanlığı’nı Eşref Dikmen’in yaptığı kongreye, Sakarya Ziraat Odası Başkanı Erdinç Eryılmaz, Gıda Tarım Hayvancılık Sakarya İl Müdürü Mehmet Erdemir, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Bilecik Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba,Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, Geyve Sulama Birliği Başkanı İsmail Aşçıoğlu, Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Cemil Gülfen, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Şeker-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Oğuz Kalay, Pamukova Sulama Birliği Başkanı Ahmet Tokaç, Çerkeşli Sulama Kooperatifi Birliği Başkanı Recep Sert ve kooperatif ortakları katıldı. Önceki mali kongrelere göre katılımın düşük olduğu kongrede Selahattin Karasakal ve yönetim kurulu ibra edildi. Başkan Karasakal, kooperatif ortaklarına 2016 yılında hayata geçirilen yatırımlarla ilgili bilgi verdi ve yeni hedeflerini açıkladı.

KARASAKAL’A ELEŞTİRİ

APEK Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Aya ise yaptığı konuşmada Başkan Sebahattin Karasakal’ı eleştirdi. Kongrede en büyük eksikliğin seçim maddesinin olmaması olduğunu belirten Aya, “2016 yılı faaliyet kalemlerini incelemek gerekirse bazı alacaklardan bahsetmek istiyorum. Ortaklarımızdan alacak tutarı 25 milyon TL olduğu, vadesi geçmiş alacakların 9 milyon TL, kanuni takibin ise 4.5 milyon TL olduğunu söylemek gerekir” dedi.

DÖNEM BORÇLARI

2016 dönem borçlarından bahseden Aya, “Ticari borçlarımızın toplam tutarı 28 milyon TL’dir. Bunun 15 milyon TL’si PANKOBİRLİK’ten aldığımız mal alımlarından, 13 milyon TL’si ise diğer firmalara olan borçlarımızdan oluşuyoruz. 28 milyon TL olan borcumuz varken bazı firmalara avans ödeme şeklinde alınan kararlar var. 8 Milyon avans ödemesine ben muhalefet şerhi koydum. PANKOBİRLİK’e borçlarımız ortadayken niçin bu ödeme yapıldı siz üreticilerimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

BİRLİKTE YAPTIK

APEK Başkanı Karasakal’a eleştirilerini sürdüren Aya, “Mevcut başkan burada çıktı ve yaptıklarını anlattı. Bunları birlikte ve benim başkanlığımda yaptık. Ben başkandan bir teşekkür etmesini beklerdim. O zaman bende benim dönemimde yaptıklarımı anlatıyım. Yaptığımız alışverişler ve kararlar var. Bizim bunu üyelerimiz ve çiftçilerimizle paylaşmak hakkımız. Gerçekleri çiftçiye anlatmayalım mı? 1952’den bu yana kurulan sorun ve sıkıntılarını paylaşmak için buradayız. Neden seçim maddesi konulmadı buraya?” dedi. Bu sırada Aya’nın konuşması 3 dakika ile sınırlandırıldı ve mikrofon kapatıldı.

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Aya’nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Karasakal, “Ahmet Bey yönetim kurulu üyesi olduğunu unuttu. Ben burada biz dedim. Ben yaptım dedim mi? Biz bir ekibiz. Ahmet Bey ekip olduğunu unuttuğundan dolayı bu halde” dedi.  Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk de kongrede yaptığı konuşmada yönetim kurulunu eleştirdi. APEK’i yakından takip ettiğini vurgulayan Başkan Öztürk, “Çiftçilerimizin borç ödeme konusunda çok sıkıştırıldığını ve faiz oranlarının çok yüksek olduğunu söylemek istiyorum. Afetlerin ardından bizim kooperatifimiz neden bize ödeme kolaylığı göstermiyor. APEK’te yönetim değişikliği yapmışlar. Bize sorulup bunun yapılması gerekmez miydi? Bunun kararını biz çiftçilerin vermesini tavsiye ediyorum” dedi.

Yenihaber

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç