26 Nisan 2024|Cuma,12:10:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5898 0,32
EURO
35,0425 0,20
ALTIN
2.460,33 0,99
BİTCOİN
$64.371 0,55
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
08 Ağustos 2017 - 12:07
08 Ağustos 2017 - 12:073 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Turgutlu’da lağım isyanı!

Pamukova’nın 400 haneli Turgutlu Mahallesinin kanalizasyonu dereye akıyor. Mahalleli sorunun çözümü için hangi kuruma başvurduysa çözüm üretilmedi. Mahalleli derede oluşan lağım göletine isyan etti

Turgutlu’da lağım isyanı!
MARMARA GÖZ


Pamukova İlçesine 3 km uzaklıkta ki 400 haneli Turgutlu Mahallesinin kanalizasyon hattı ADARAY çalışmaları nedeni ile müteahhit firma tarafından iptal edilince, Mahallenin lağımı 3 aydan buyana mahallenin adını taşıyan ve içinden geçen dereye akıyor. Turgutlu deresine akan kanalizasyon suları derede büyük bir gölet oluşturdu. Mahalle sakinleri kanalizasyonlarının eski hatta bağlanması için ADARAY’ı yapan müteahhit firmaya, SASKİ’ye ve son olarak halk toplantısında ilçe kaymakamına sorunu iletmelerine rağmen istedikleri sonucu alamadı.

 

PİS KOKU BUNALTTI

Mahalle sakinlerinden İlhan Özden, eski kanalizasyon hattının ADARAY çalışması nedeni ile iptal edildiğini ve Turgutlu Deresine aktığını ifade ederek, “ ADARAY çalışması nedeni ile Devlet Demir Yollarının altından geçen mahallemizin kanalizasyon hattını koparıp dereye verdiler. 3 aydır mahallemizin kanalizasyonu buraya akıyor. Bütün yetkililere haber verdik, hepsi sorumluluğu bir birine atıyor. Ne kanalizasyon hattını iptal eden müteahhit firma yetkilileri ne de diğer kurumlar soruna çözüm olamadı. Kurumlar kanalizasyonun dereye akmasına çözüm bulmayınca olan bize oluyor. Mahalle halkı olarak bu kokuyu bu pisliği çekiyoruz”

YETKİLİLERE SESLENDİ

Özden “Derede kanalizasyon suları gölet oluşturdu. Etrafı meyve bahçeleri ile dolu ve boşa akan kanalizasyon mikrop saçıyor. Köyün hayvanları akşam köye dönerken buradan su içiyor. Dereye akan kanalizasyon borusu tekrar TCDD yollarının altından geçerek eski hatta bağlanacak. Bunu ADARAY’ın ihalesini alan müteahhit yapacak veya işi o müteahhite veren yetkili yaptıracak. Var olan kanalizasyon hattı bozuldu. SASKİ’ye de haber verdik tamam ilgileneceğiz dediler. Yetkililer şu manzarayı bir görseler, şurada bir saat zaman geçirseler. Pamukova Kaymakamı halk toplantısı için bizim mahalleye geldi. Durumu kendisine bildirdik not aldı gitti. İnsan şu manzarayı görünce vicdanen rahatsız olur “ diyerek tepkisini gösterdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç