SBB Yusuf Alemdar - 1 Mayıs 2024
1 mayıs 2024 satso serdivan belediyesi
02 Mayıs 2024|Perşembe,01:16:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2024
DOLAR
32,4683 0,04
EURO
34,8523 0,13
ALTIN
2.419,74 0,12
BİTCOİN
$58.066 3,89
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
18 Nisan 2024 - 19:28
18 Nisan 2024 - 19:284 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Karadenizde şiddetli deprem

Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Samsun, Yozgat, Sivas, Ordu, Nevşehir ve birçok ilde hissedildi. Depremde iki katlı ev ve 5 ahır yıkıldı.

Karadenizde şiddetli deprem
Yön Bul Akademi


Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

deprem Samsun, Yozgat, Sivas, Ordu, Nevşehir ve birçok ilde hissedildi.

ART ARDA depremLER

Tokat'ta 5.6 büyüklüğündeki depremden kısa bir süre sonra bu kez 3.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. sulusaray merkezli depremin derinliği ise 7 km olarak belirlendi.

AFAD DUYURDU, 2 KATLI EV VE 5 AHIR YIKILDI

Art arda depremlerin ardından afad, son durumu paylaştı. açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Tokat ilimizin sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki #deprem tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir.

An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile tokat ilimizin sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

Sulusaray ilçesinde daha önce iki deprem daha yaşandığını ve oradaki incelemelerinin ardından Artova ilçesine geldiğini belirten Hatipoğlu, "Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ben de Artova ilçemizdeyim. Vatandaşlarımızla beraberim. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Ekiplerimizin sahada çalışmaları devam ediyor. Bütün hemşehrilerimize çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." dedi.

Artova ilçesinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokağa çıktı. Bazı vatandaşların ağladıkları ve sinir krizi geçirdikleri görüldü.

Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

TOKAT DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

Tokat'ın sulusaray ilçesinde dün gece de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.


BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tokat ili sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde tokat Valimiz, afad ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.  depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.


NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Art arda meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri sulusaray tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir.  Bugün tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir." dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç