Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:46:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3670 0,15
EURO
34,9778 0,25
ALTIN
2.325,66 0,23
BİTCOİN
$69.999 0,49
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
14 Ağustos 2017 - 13:32
14 Ağustos 2017 - 13:325 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Teknoloji Fakültesi’ne yoğun ilgi

Türkiye’deki Teknoloji Fakülteleri arasında taban puana göre yerleşen öğrenciler açısından yapılan sıralamada, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin her bir bölümü, I. ya da II. öğretiminden en az biri olmak üzere 1. sırada yer aldı.

 Teknoloji Fakültesi’ne yoğun ilgi
MARMARA GÖZ


Yapılan tercihler nezdinde önemli bir farkındalık oluşturan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi; Mekatronik Mühendisliği Bölümü olarak I. ve II. Öğretimin her ikisinde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin II. Öğretimlerinde 1. sırada yer aldı. İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerinin I. Öğretimleri 2., Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümlerinin I. Öğretimleri ise 3. sırada tercih edildi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi olarak önemli işler başardıklarını söyleyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bu başarının en önemli kaynaklarından birinin alınan MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) Akreditasyonu olduğunu belirtti. Türkiye’deki Teknoloji Fakülteleri arasında şu anda ilk ve tek akreditasyona sahip olan fakültenin Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi olduğunu ve alınan akreditasyonla birlikte uluslararası niteliklere uygun bir mühendislik eğitimi verildiğinin tescillendiğini ifade eden Prof. Dr. Sarıbıyık, akreditasyon sayesinde elde edilen diploma etiketleri ile Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin uluslararası sahada geçerli mühendislik diplomalarına sahip olduklarını söyledi.
Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Türkiye’de gerçekleştirilen işbirlikleri açısından güçlü fakültelerden biri olarak çalışmalarına devam ediyor. Sakarya Sinerji Ekibi olarak adlandırılan çalışma gurubu içerisinde yer alan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, bu ekip içerisinde Sakarya’daki tüm Kamu Kuruları ve STK’lar ile birlikte işbirliği içerisinde hareket ediyor. 7+1 Eğitim Modeli kapsamında öğrencilerin işletmelere yerleştirilmesi ve uygulama becerisi kazandırılmasında, ortak proje çalışmalarında, fuar organizasyonlarında, çalıştaylarda vb. faaliyetlerde paydaşlarıyla birlikte hareket eden, aynı zamanda sektör ve kamu kurum temsilcilerinin de beğeni ve ilgisini çeken Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, bu işbirlikleri ve faaliyetleriyle dikkat çeken fakültelerden biri olarak hizmetlerine devam ediyor.

7+1 Eğitim Modeli sayesinde öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgiyi uygulama becerisine dönüştürebildiklerini ve bu sayede işletmelerin ihtiyacına yönelik nitelikli mühendisler olarak yetiştiklerini ifade eden Prof. Dr. Sarıbıyık, öğrencilerin daha mezun olmadan iş tecrübesi kazandıklarını söyledi. Aynı zamanda model yardımıyla, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi olarak özellikle Marmara bölgesi olmak üzere yaklaşık 4500 firma ile irtibatlı olunduğunu belirtti. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin gerçekleştirdiği işbirlikleri ile önemli bir farkındalık oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin tercih edilme noktasındaki farkındalığının kazanılmasında 7+1 Eğitim Modeli’nin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesinin de büyük katkı sağladığının altını çizdi. 7+1 Eğitim Modeli sayesinde mezunlarının işe yerleşme oranının yüksek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Fakültesinin tanınırlığının da artmasıyla birlikte bu başarının da artarak devam edeceğini ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışmalar hızla artıyor. Gerek yarışmalar nezdinde gerekse öğrenci topluluklarının aktif çalışmaları kapsamında öğrenciler bir bakıma fakültenin tanıtımını da yapmış oluyor. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin 3 bin kişilik dev bir aile olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin gelecek için değerli olduğunu ve lisans öğrenimleri süresince gerçekleştirdikleri ya da katıldıkları etkinliklerin kendilerini yetiştirmede son derece önemli olduğunu vurguladı. Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin bizzat kendilerinin bilimsel proje çalışmalarına imza attığını ve bu projelerin özellikle Sanayi odaklı çalışmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, Dekanlık olarak her zaman bu bağlamda öğrencilerin yanında olduklarını dile getirdi. Özellikle TÜBİTAK nezdinde gerçekleştirilen öğrenci projelerinin fazlalığına dikkat çeken Prof. Dr. Sarıbıyık, 7+1 Eğitim Modeli sayesinde daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olan öğrencilerin aynı zamanda projesel çalışma özellikleri ile gün geçtikçe güçlendiğini belirtti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç