Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,15:18:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3563 0,12
EURO
34,9816 0,24
ALTIN
2.326,20 0,25
BİTCOİN
$69.912 0,67
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
28 Ağustos 2017 - 08:56
28 Ağustos 2017 - 08:563 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Ölüm kavşağına ‘maket polis araçlı' önlem

Bir çok kişinin öldüğü D-100 Büyükesence Kavşağı'na kazaları önlemek için ‘maket polis aracı’ yerleştirdi.

Ölüm kavşağına ‘maket polis araçlı' önlem
Yön Bul Akademi


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından D-100 karayolu üzerinde ve belli karayollarına kazaları azaltmak için maket trafik polis araçları yerleştirdi.

Maket trafik polisi aracı ile kazaların ve kural ihlallerinin önlenmesi hedefleniyor. Trafikte görülen olumsuzlukların ve sürücülerin trafik kuralı ihlali yapmasının önüne geçmek için yol kenarına yerleştirilen maket trafik polisi aracı, hareket halindeki sürücülerin de dikkatini çekiyor. Uzaktan bakınca gerçek sanılan aracın maket olduğu sürücüler tarafından ancak yanından geçerken fark edilebiliyor.
Maket polis araçlarından biri de çok sayıda ölümlü kazanın yaşandığı Büyükesence Kavşağı'na yerleştirildi. 

“Güzel bir uygulama olmuş"

Sürekli Hendekten Adapazarı istikametine gelen Soner Başmanav isimli sürücü uygulamanın çok güzel olduğunu belirterek, “D-100 karayolunda Hendek’ten Adapazarı’na istikametine gidiyordum. Maket polis aracını gördüm, nasıl bir şey diye merak ettim aracımı yol kenarına çekerek inip baktım. Güzel bir uygulama olmuş aslında çünkü bu yol üzerinde araçlar çok suratlı gidebiliyorlar. Maketin az gerisinde hemen yol ayrımı var zaten orada daha öncesinde çok trafik kazaları olmuştu, tanıklık etmiştik. O yüzden güzel bir uygulama olmuş emniyet karayolları ve polis ekiplerini bu açıdan tebrik ediyorum. İnsanları caydırma konusunda başarılı olmuş. Zaten belli oluyor hemen araçlarda bir yavaşlama oluyor maketi görünce” dedi.

“Çoğu araç maketi görünce yavaşlıyor”

Uğur Acet isimli sürücü ise “Düzce’den Adapazarı’na doğru geliyordum. Sonra bu maket aracı gördüm. Tam da bu hız yapılmaya müsait yolda ve çokça aracın geçtiği yolda güzel bir noktaya koyulmuş, güzel bir uygulama olmuş. Hem hız kesebilme bakımından hem de sürücü hataları ve kazaları engelleme bakımından güzel bir uygulama olmuş. Gerçek zannettim bu maket aracı görünce bende biraz süratliydim ve hızımı düşürdüm. Zaten burada görüldüğü gibi çoğu araç maket aracı görünce gerçek sanarak yavaşlıyor. Normalde daha hızlı geliyorlar, maket polis aracının konulduğu noktada yavaşlama oluyor. Kazaları baya bir engelleyecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Öte yandan, maketi gören vatandaşlar araçlarını emniyet şeridine çekip maketi incelemeden geri kalmayarak, maket polis aracı ile fotoğraf çektiriyorlar.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç