20 Nisan 2024|Cumartesi,00:58:06
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$64.270 0,91
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Ağustos 2017 - 08:51
29 Ağustos 2017 - 08:512 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Estetik Diş Hekimliğinin Uygulamaları Nelerdir

Dişler sindirim sisteminin önemli bir parçasıdır. Sağlık için olduğu kadar dış görünüm için de estetik olması son derece önemlidir.

Estetik Diş Hekimliğinin Uygulamaları Nelerdir
Yön Bul Akademi


Günümüzde dişler estetik uygulamalar ile kişinin isteklerine ve beklentilerine göre şekillendirilebilmektedir. Estetik diş hekimliğinde önemli olan hastanın yüzü ile uyumlu olması ve görünümünün doğal olmasıdır. Bu tedavi şekli kozmetik uygulamaları da kapsamaktadır. Burada önemli olan tedaviye başlamadan önce hastanın isteklerinin dinlenmesi, biyolojik ve işlevsel bakış açılarının değerlendirilmesidir.

Estetik Diş Uygulamaları Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Dişlerin farklı sebeplere göre değişen renklenmelere bağlı olarak koyu ve renkli olması, bazı kazalar sonucunda ön dişlerin kırılmış olması, çeşitli nedenlerle çürüyen ön dişler, dişetlerinin çekilmesi sebebiyle oluşan kötü görünüm, diş eti tedavileri sonucunda dişlere şekillendirme yapılması, dudak ve yüz yapısına göre ön bölgedeki eksik dişlerin şekillendirilmesi estetik diş hekimliği tedavisinin uygulanma sebeplerindendir.

Estetik Diş Hekimliğinin Uygulamaları Nelerdir?

Diş beyazlatma, kompozit veya porselen laminate( Veneer), zirkonyum dişler, full porselen olan kronlar yada köprüler, dişin rengiyle uyumlu olan porselen dolgular, diş eti şekillendirme ve ortodonti estetik diş uygulamalarının başlıcalarıdır.

Porselen Laminate Nasıl Uygulanır?

Göz kamaştıran dişleri olması isteyen kişiler için uygulanan porselen laminate dişi tamamen kesip kaplamadan uygulanır. İnce bir porselen tabakası olan laminateler ölçü alınıp laboratuarda hazırlandıktan sonra dişin ön yüzüne yapıştırılır. Sadece ön yüzünde az bir hazırlık gerektiren uygulama ile kişilere tamamen estetik bir görünüm sağlanır.

Kompozit Laminate Nasıl Uygulanır?

Porselen laminatelerden farklı olarak ölçü almaya gerek kalmadan dişlerin ön yüzünde kompozit dolgu maddesi sayesinde belli oranlardaki renk, şekil ve pozisyon bozukluklarının giderilmesi şeklinde uygulanır. Bir diş için uygulama tek seansta bitirilebilir ve porselen laminate uygulamasına göre daha ekonomiktir.

Kompozit Laminate

Kaynak:

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç