Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,01:01:36
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3852 0,21
EURO
35,0336 0,09
ALTIN
2.324,26 0,17
BİTCOİN
$70.829 2,73
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Ağustos 2017 - 14:52
29 Ağustos 2017 - 14:523 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Müslümanlara yönelik katliam protesto edildi

Myanmar ordusu tarafından Arakan'daki Müslümanlara yönelik yapılan katliam, Sakarya'daki STK’lar tarafından protesto edildi.

Müslümanlara yönelik katliam protesto edildi
MARMARA GÖZ


Myanmar ordusunun, Arakanlı Müslümanlara yönelik cumartesi günü başlattığı askeri operasyonda çok sayıda insan hayatını kaybetti. Gerçekleştirilen katliam sonrasında Sakarya'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) katliamı protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı. Orhan Cami meydanında gerçekleşen basın açıklamasına Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kaynarca ilçesinde eşi ve çocuğu vahşi bir şekilde öldürülen Suriyeli baba Halid el Rahmun ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“Yaralı sayısı binin üzerindedir”
Yedihilal Derneği Başkanı Yaşar Şahin yaptığı açıklamada, “Myanmar’ın yedi eyaletinden biri olan Arakan’da, Rohingya Müslümanları Myanmar Devleti tarafından sistematik ihlallere maruz kalmaktadır. Rohingya Müslümanları, vatandaşlık hakları ellerinden alınmakla kalmamış bir yandan yasa ile vatansız hale getirilirken, diğer yandan seyahat özgürlüğü, eğitim, sağlık hizmetlerinden yararlanma ve mülkiyet dokunulmazlığı gibi temel hakları da ellerinden alınmıştır. Zaman zaman işkence ve katliamlara maruz kalan Arakanlıların 4 milyona yakını neredeyse bu sistematik ihlallerden dolayı çevre ülkelere kaçarken, sağ kalanlar sığındıkları ülkelerde zorlu yaşamlara geçtiler. Arakan’da kalanlar için ise zulüm altında yaşam mücadelesi devam ediyor. Hal böyleyken son günlerde yeniden bir kararla Myanmar ordusu Müslümanlara yönelik operasyon başlattı ve bu operasyonda öldürme emri de verildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 26 Ağustos sabah saatlerinden itibaren özellikle Maungdaw bölgesinde iki gün içinde Myanmar askerleri tarafından başlatılan operasyonda yaklaşık 850 Rohingyalı Müslüman katledilmiştir. Katledilenlerin yarısı çocuk ve kadınlardan oluşmaktadır. Yaralı sayısı binin üzerindedir” dedi. 

“Acil eyleme çağırıyoruz”
Katliamı durdurmak için herkesi acil eyleme çağıran Başkan Şahin, “Bu nedenle Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm uluslararası mekanizmaları, hükümetleri, insan hakları örgütlerini ve vicdan sahibi herkesi Arakan’da yaşanan işkence ve katliamı durdurmak için acil eyleme çağırıyoruz. Bizler Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak şunu net bir şekilde ifade ediyoruz. Masum bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmektir. Soykırım asla kabul edilemez. Arakan’da katliam durdurulmalı ve bugüne kadar Arakan’da işkence ve katliamdan sorumlu olanlar derhal yargı önüne çıkarılmalıdır” diye konuştu.
Basın açıklaması sonrasında grup olaysız şekilde dağıldı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç