26 Nisan 2024|Cuma,02:46:03
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5121 0,08
EURO
34,9425 0,08
ALTIN
2.435,99 0,01
BİTCOİN
$64.556 0,62
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
31 Ağustos 2017 - 17:59
31 Ağustos 2017 - 17:592 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Parseller kaydı, ortalık karıştı

Erenlere bağlı Kayalar Memduhiye ve Kayalar Reşitbey Köylerinde uydu üzerinden yapılan arazi ölçümlerinde parseller kaydı. Köylülerin arazileri birbirine karıştı. Evleri başkalarının tapusu üzerine de olanlar var.

Parseller kaydı, ortalık karıştı
Toprak Turizm


Erenler’e bağlı Kayalar Memduhiye ve Kayalar Reşitbey Köylerinde arazi ölçümleri uydu üzerinden yapılınca vatandaşların yıllardır sahip oldukları arazilerin başka parsellere kaydıkları ortaya çıktı. Vatandaşlar kendi yaptırdıkları ölçümlerde tapusunun komşusunun arazisine kaydığını görüp, arazi üzerinde hak talep etmeye başladı. Bazı evlerin başkalarının tapusu içinde olduğu görüldü.

HUZURSUZLUK BÜYÜYECEK

Bu durum komşular arasında gerginliklere yol açtı. Her iki köyde de sorun ciddi bir noktaya ulaştı. Köy sakinleri, “Bizim bildiğimiz arazilerimizin başkalarına ait olduğu söyleniyor. Evlerimiz başkalarının tapusunda görünüyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu karmaşanın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu sorun çözülmezse köylerde insanların yaşadığı huzursuzluk daha da büyüyecek” dediler.

SABIRLI BİR ÇALIŞMAYLA

Konuyla ilgili görüştüğümüz Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk bayram sonrası hemen bir çalışma başlatarak arazi ölçümlerinin yeniden yaptırılacağını ve gerçekten bir kayma varsa bunların düzeltilmesi için Tapu ve Harita Kadastro Müdürlüğü ile işbirliğine gidileceğini söyledi. Öztürk bu sorunun sabırlı bir çalışmayla kimsenin sıkıntı yaşamasına izin verilmeden çözüleceğini ifade etti.
Yenihaber

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç