19 Nisan 2024|Cuma,08:29:10
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5991 0,38
EURO
34,7298 0,01
ALTIN
2.497,62 0,53
BİTCOİN
$61.981 0,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Eylül 2017 - 09:22
03 Eylül 2017 - 09:223 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Basın açıklamalarına bayramda da devam ettiler

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, Kurban Bayramı’na denk gelen 625. Hafta açıklamasında “Bu bayramın halkımızın etnik, mezhep ya da siyasi nedenlerle ayrışmasının önünde set olmasını, bizi farklılıklarımızı ayrışmaya dönüştürmeyen bir anlayışa, barışa ve adalete sevk etmesini niyaz ediyoruz.” dedi.

Basın açıklamalarına bayramda da devam ettiler
Yön Bul Akademi


Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, her cumartesi günü yaptığı basın açıklamalarına Kurban Bayramı’nda da devam etti. 
Bayramın ikinci gününe denk gelen 625. hafta açıklamasında “Bayramların bir yakınlaşma ve paylaşma vesilesi olduğunun bilincinde olmalıyız. Bu günlerde ayrışmaları, kırgınlıkları sonlandırmak üzerimize vaciptir. Allah'a daha yakın olmak adına onun kullarını sevmek ve ‘ben’in yerine ‘biz’i koyabilmek için en bereketli günlerdir bayramlar... Bu bayramın; halkımızın etnik, mezhep ya da siyasi nedenlerle ayrışmasının önünde bir set olmasını, bizi farklılıklarımızı olgunlukla karşılayıp ayrışmaya dönüştürmeyen bir anlayışa sevk etmesini niyaz ediyoruz, bölgemizdeki iç savaşların sonlanarak barışa evrilmesi ve bölge halklarına huzur getirmesi yolunda bir dönüm noktası olması için dua ediyoruz. Bu bayramın; yeryüzünün her tarafında dökülen kanların ve akıtılan gözyaşlarının sonlanması, barış ve adaletin tesisi için bir milat olmasını Allah(c.c)'tan niyaz ediyoruz.” mesajı verildi.

Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu açıklamanın devamında siyasette ve toplumda yaşanan ahlaki yozlaşmaya dikkat çekildi. Duman, “Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarın "metal yorgunluğu"  hastalığına düçar olduğunu seslendiriyor. Evet, ortada bir hastalık var. Bu hastalığın adı "ahlaki çürüme"dir. Eğitimde, adalette, ekonomide, siyasette, sanatta, bilimde; hasılı her alanda ahlaki çürüme ile karşı karşıyayız. Ahlaki erdemler hızla anlamını yitiriyor. Adalet, dürüstlük, emanete riayet, ölçü ve tartıda hile yapmamak, iffet gibi erdemlerin anlamını yitirdiğini, hayatımızdan çıkmaya başladığını gözlemliyoruz. Kıldığımız namazlar, tuttuğumuz oruçlar bizi kötülüklerden alıkoymuyor. Dost acı söyler. Bu şartlar altında Türkiye'nin aydınlık geleceğinden söz edemeyiz.” dedi. Arakan Müslümanlarının uğradığı zulme dikkat çekilen açıklamada “Müslümanlar kendi aralarındaki ihtilafları çözümleyip birlik olamadıkları sürece dünyadaki zulme müdahale imkânları olmayacaktır.  İç savaşlarını sonlandırıp barışı ikame eden, farklılıklarını zenginlik olarak görüp tefrika tuzağına düşmeyen bir İslam coğrafyası tüm dünya mazlumlarının umudu olacaktır. Arakan Müslümanları için dualarımızı arttıralım.” İfadelerine yer verildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç