25 Nisan 2024|Perşembe,03:47:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5214 0,06
EURO
34,8985 0,20
ALTIN
2.422,30 0,04
BİTCOİN
$64.656 2,92
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
07 Eylül 2017 - 12:52
07 Eylül 2017 - 12:523 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

İsveç'ten İran'a özgürlük için yürüyor

Kamran İsveç’ten İran’ın özgürlüğü için yürüyerek çıktığı yolda Akyazı’da bir petrol istasyonunda mola verdi.

İsveç'ten İran'a özgürlük için yürüyor
MARMARA GÖZ


İran’da doğan Kamran İsveç’e taşındı. 15 yıl İsveç’te yaşayan Kamran 20 Mart günü yaşadığı ülkeden ayrılarak, 3 tekerlekli bisikletiyle aşırı dincilik ve terör, yaşanılan zorbalıklara tepki göstermek için İran’a yürüyerek yola koyuldu. Evli ve 2 çocuk babası olan 47 yaşındaki adam İsveç'ten sonra Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya ve Macaristan’ı geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. 
 
6 AYDIR YÜRÜYOR
20 Mart tarihinde yürüyüşe başlamasının sembolik olduğunu Nevruz bayramını temsil ettiğini belirten Kamran “ Barış için yalnızca İslam'ı değil her türlü teröre ve köktendinciliğe karşı protesto için İran’da ki ve diğer Müslümanların haklarını savunmak için yürüyüşe başladım. 6 aydır yürüyorum. Yaklaşık 11 ülke geçerek, 5000 km kadar yürüdüm. Yürümeye devam edeceğim. Çadır kurarak, konaklıyorum. Her gün yeni insanlarla tanışıyorum. Onlardan yardım alıyorum “ dedi.
 
MÜSLÜMANLARA TERÖRİST GÖZÜYLE BAKIYORLAR

1979 yılında İran İslam Devrimi sembolü olan aslan tasviri olan İran bayrağını taşıyan Kamran özellikle İran’a yaklaşırken çok fazla risk altında olacağını söyleyerek “ Bu bayrağı İran’da taşımak yasaktır. Taşıyanlar veya asanlar tehlike içindedir. Ben İran’a ulaşmak istiyorum. Korkum yok. Ben haksız yere öldürülen insanların sesi olmak istiyorum. Bunu duyurmak istiyorum. İslam Avrupa’da kötü gösteriliyor. Müslümanlara terörist gözüyle bakıyorlar. O Müslümansa, terörist olabilir. Ben bunu yıkmak istiyorum. Sevgi, Barışı yaymak istiyorum. Herkes sevgiyle dolu bir hayat hak ediyor, İran halkı uzun süredir köktendincilik tarafından eziliyor. Teröristler İran’a gidiyor. Aşırıcılık ve köktendincilik İslam’ı kötü gösteriyor. Ben bundan hoşlanmıyorum. Sonucu ne olursa olsun yürüyüşümü kararlılıkla devam ettireceğim. “ ifadelerini kullandı. 
 
Akyazı Kuzuluk D140 Karayolu’nda ilerleyen Kamran Ankara’ya doğru yürüyor. Kamran her gün yaptıklarını “ walking to iran for freedom “ isimli facebook sayfasıyla takipçileriyle paylaşıyor.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç