Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,19:17:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3452 0,29
EURO
35,1179 0,01
ALTIN
2.304,07 1,16
BİTCOİN
$70.801 3,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Eylül 2017 - 07:17
08 Eylül 2017 - 07:172 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Et ve Süt üreticileri birliklerinden Vali'ye ziyaret

Adapazarı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mahit Tınmaz, Sakarya ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Çakır ile Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Şakir Şen, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek sektörlerindeki sorunlar hakkında bilgiler verdi.

Et ve Süt üreticileri birliklerinden Vali'ye ziyaret
Yön Bul Akademi


İlk olarak Adapazarı Süt Üreticileri Birliği ile Sakarya ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliklerinin Başkanlarıyla bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, yaşanan sıkıntıların çözümü ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Birliklerinin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile üreticiler arasında köprü görevi gördüğünü belirten başkanları dinleyerek kendilerine her zaman destek olacaklarını belirten Vali Balkanlıoğlu,”Süt üreticileri, ürettikleri sütten para kazanamadıklarını ve gelirlerinin çok düşük olduğunu belirtiyor. O nedenle süt üretimi azalmakta ve süt firmaları da uzak yerlerden süt getirmekteler. Bu durum sütte maliyetleri ve fiyatları arttırıyor. Bu anlamda süt üreticilerinin daha fazla desteklenerek süt üretiminin artırılması için her türlü çalışmaları yapacağımızdan şüpheniz olmasın.

Ayrıca besicilik ve hayvancılıkta da desteklemelerden kaynaklı bazı sıkıntıların olduğunu görüyoruz, tutum ve yaklaşımlar açısından desteklemelerde hem üreticiye hem tüketiciye yarayacak fiyatları sağlamak amacındayız” dedi.

Daha sonra Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Şen ile görüşen Vali Balkanlıoğlu, yeni av sezonunun Karadenizin incisi Karasulu balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Başkan Şen’den sektördeki sorunlar ve üretim aşaması hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, “Karasu’da yaşadığınız tüm sıkıntıların giderilmesi için Valilik olarak elimizden geleni yapacağız. Devletimizin Karasu’ya yaptığı yatırımlar göz önünde ve çok önem arz etmektedir. Karasu Balıkçı Limanı projesi DLH tarafından tamamlandı ve şu anda ÇED süreci başladı. Başkanımız da özellikle bu sürecin hızlandırılması için bizden talepte bulundu. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç