26 Nisan 2024|Cuma,09:11:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5636 0,24
EURO
34,9564 0,04
ALTIN
2.448,60 0,51
BİTCOİN
$64.483 0,38
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
12 Eylül 2017 - 07:04
12 Eylül 2017 - 07:043 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Go-kart faciasının bir benzeri yaşanıyordu

Sakarya'da 4 yıl önce go- kart pistinde üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın kaşkolunun karting aracının miline dolanması sonu başı koparak feci şekilde hayatını kaybettiği kazanın bir benzeri az kalsın Rize'de yaşanıyordu.

Go-kart faciasının bir benzeri yaşanıyordu
Yön Bul Akademi


Rize Sahil Park alanındaki go-kart pistinde meydana gelen olayda, arkadaşları ile go-kart aracına binen hemşire Tuğba Cevahir’in (21), boynundaki şalı lastiğe dolandı. Nefessiz kalan hemşireye ilk müdahale pistteki görevliler tarafından yapıldı ardından ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğazı delinen ve akciğerine tüp yerleştirilen genç kızın tedavisi halen devam ediyor.

Go-kart pisti görevlisi Hakan Kiremitçi yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek Tuğba hemşireye geçmiş olsun dileklerini iletti. Go-kart aracına binilmeden önce uyarı levhalarının gösterildiğini, kask ve emniyet kemerinin takılarak tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Kiremitçi, "Tuğba bir kaç kez kaza yaptı. İlk defa biniyormuş, biraz acemiydi. 10 dakikaya yakın aracı bindiği sırada bir kaza olduğunu fark edince hemen müdahale ettik. Biz tüm tedbirlerini almıştık. Binerken şalı konusunda uyarmıştık. Binerken şalını boynuna doladı. Ama 5-10 dakika süreyle aracı binince şalının rüzgardan açıldığını düşünüyoruz. Ama durup bizden yardım istemedi" dedi.

Adapazarı'nda 4 yıl önce yaşanan olayda Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tuğba Erdoğan, go-kart pistinde kaşkolunun karting aracının miline dolanması sonucu başı koparak hayatını kaybetmişti. 

Go-kart aracı kullanacak kişilerin kıyafetlerinde, motorun hareketli aksamına sıkışacak, sallanan bir parçanın bulunmaması gerektiğine dikkati çekti.

Öte yandan benzer kazaların yaşanmaması için denetimlerin sıklaştırılması ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi uyarısında bulunan uzmanlar, karting esnasında saçların toplanması, atkı, şal ve kemer gibi aksesuarların olmaması gerektiğine dikkat çekti. 
Aksesuarların motor kapalı olsa bile kenardan rüzgarın ve hızın etkisiyle dişlilere dolanabileceğini anlatan uzmanlar, bayanların go-kart aracını topuklu ayakkabı ile kullanmamaları uyarısını da yaptı.

İşletmecilerin güvenlik tedbirlerini noksansız uygulamasının hayati önem taşıdığını vurgulayan uzmanlar, araçların akslarının mutlaka kapalı olması gerektiğini ifade etti. 

Rize'de yaşanan olayda şalı karting aracının lastiğine dolanan hemşire ölümden döndü. (üstte)

 

4 yıl önce go- kart pistinde üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın kaşkolunun karting aracının miline dolanması sonu başı koparak feci şekilde hayatını kaybetmişti. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç