Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,05:27:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5430 0,01
EURO
34,9066 0,12
ALTIN
2.427,70 0,10
BİTCOİN
$66.646 0,28
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Eylül 2017 - 09:47
26 Eylül 2017 - 09:472 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya esnafı ÖTV indirimi uzasın istiyor

30 Eylül'de sona erecek olan ÖTV indirimi öncesinden Sakarya esnafı sürenin uzatılmasını bekliyor. Beyaz Eşya sektöründeki mağaza sahipleri yaptıkları açıklama ile hem sektörün hem de vatandaşın bu imkandan faydalanması için sürenin uzamasını istediklerini ifade ettiler.

Sakarya esnafı ÖTV indirimi uzasın istiyor
MARMARA GÖZ


Ekonomiyi canlandırmak amacı ile beyaz eşya, mobilya ve konut sektöründe yapılan vergi indiriminde son haftaya geldik. İlgili bakanlıktan yapılan açıklamaya göre de başka bir uzatma öngörülmüyor. Bu sene şubat ayında yürürlüğe giren ve 30 Eylül'de sona erecek olan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) sıfırlanması, beyaz eşya satışlarımıza hareket getirdi. Öyle ki Türkiye ekonomisine de rekor seviyede katkı sağladık. Vatandaşlarımızın cebini rahatlatan vergi indirimi, 30 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Uzatılan vergi indiriminin bitmesi ile beyaz eşyadaki özel tüketim vergisi (ÖTV) de tekrar sıfırdan yüzde 6,7’ye yükselecek. Sektör olarak ÖTV'nin tamamen kaldırılmasını talep ediyoruz. Özellikle ithal ürünler ile yaşanan rekabet, dolar kuruna bağlı hammadde maliyetlerinde yükselişler Ötv indirimi ile ürünleri avantajlı seviyeleri geri getirdi. Şubat ayında başlayan yoğun talep nedeni ile Eylül ayına uzatılan vergi indiriminin bitecek olması ile ilgili gelecek dönemde satışların yavaşlamasını beklemiyoruz. Aksine markaların bu konuda yaptıkları çalışmalar var ve bu çalışmalarla oluşturulan kampanyalar yine tüketicilerimize avantajlı ürün alabilme imkanı sağlıyor olacak.

Bu bağlamda Sakarya’da da beyaz eşya ihtiyacının uygun fiyatlarla karşılandığı bu dönemde tüketicinin tepkisi son derece olumlu oldu. Son günlere yaklaşan bu indirim ile ilgili özellikle çeyizlik dediğimiz daha sonra teslim alınacak ürünler ile ilgili ihtiyaçların karşılanması tüketicilerimiz açısından avantaj oluşturacaktır. Halkımızı son günlerine yaklaştığımız bu fırsatı kaçırmamaları için mağazalarımıza davet ediyoruz. Mağaza sahipleri olarak bizler de yoğun talep nedeni ile gerekli tedbirleri aldık, hem personel sayımızda hem de kapanış saatlerimizde düzenlemeler yaparak bu talebe cevap vermeye çalışıyoruz.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç