Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,13:42:34
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3277 0,24
EURO
35,0840 0,11
ALTIN
2.292,87 0,67
BİTCOİN
$70.448 0,51
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Eylül 2017 - 12:10
29 Eylül 2017 - 12:102 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Çatlaklar oluşan bina boşaltıldı

Hendek ilçesinde yapımı yeni tamamlanan bir binada dün gece oluşan çatlaklar AFAD ekiplerini harekete geçirdi. Çatlaklar nedeniyle binaya giriş çıkış yasaklandı. Hasarlı bina mühürlenirken, AFAD hasarlı binada incelemelerde bulundu.

Çatlaklar oluşan bina boşaltıldı
Toprak Turizm


Bayraktepe Mahallesi Muzaffer Sofuoğlu Caddesi üzerinde bulunan bir sitenin içerisinde bulunan ve 18 dairenin bulunduğu bir binanın zemin katında dün akşam saatlerinde büyük bir gürültü ile çökmeler oluştu. 

Zemindeki çökmelere bağlı olarak ise binanın dış ve iç duvarlarında çatlaklar oluştu. Binada oturan vatandaşlar durumun şoku ve korkusuyla hemen kendilerini sokağa attı. 

Yaşanan olay sonrası hasar gören bina boşaltılarak zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Daha sonrasında Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (SAKE), ve savcının incelemelerinin ardından hasar oluşan bina Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar mühürlendi. 4 kişilik AFAD heyetinin incelemelerinin ardından tutulan raporların değerlendirilmesi sonucunda binada ki çatlak ve çökmelerin temel sebebi tespit edilecek.


Bina içerisinde giriş katında bulunan dairesinde büyük hasar oluşan ve hasarın oluştuğu sırada evde olduklarını söyleyen Emin Tatana konuyla ilgili olarak, "Evimizde otururken birden bire göçme oluştu, misafirlerimde vardı evde. Tuvalet ve banyonun duvarları evin içerisine doğru yattı ve evin içerisinde odalarda çatlaklar oluştu. Henüz neden olduğunu bilmiyoruz bu durumun ama yetkililer araştırma yapıyor konuyla ilgili olarak. 

Su kaçağı gibi bir şeyler diyorlar ama biz bilmiyoruz. Yetkili müteahhitler konuyla ilgili bizi mağdur etmeyeceklerini söylediler. Bekliyoruz, bakacağız sonuçları alacağız. Evimizde Allah'a şükür yaralanan olmadı. Evimde maddi hasar baya var. Benim evimin haricinde yan komşumun evinde de ufak tefek çatlaklar var ama büyük hasar benim dairemde oluştu. Evimize de daha yeni geçmiştik 1 ay olmuştu" dedi.

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç