19 Nisan 2024|Cuma,06:09:02
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5993 0,38
EURO
34,7637 0,09
ALTIN
2.521,65 1,50
BİTCOİN
$61.284 0,82
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
11 Ekim 2017 - 15:19
11 Ekim 2017 - 15:193 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Nükleer Araştırma Merkezi ASAŞ'ı tercih etti

Sakarya'da üretim yapan ASAŞ Alüminyum, projeleriyle ilklerin öncüsü olmaya devam ediyor.

Nükleer Araştırma Merkezi ASAŞ'ı tercih etti
Yön Bul Akademi


Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin bakanlık onaylı ilk Ar-Ge merkezini kuran ve haberleşme uyduları için eksenel oluklu alüminyum ısı boruları üreten ASAŞ Alüminyum, projeleriyle ilklerin öncüsü olmaya devam ediyor. Atomaltı parçacık fiziği konusunda bilimsel araştırmaları ve buluşları ile tüm dünyada tanınan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)’de yürütülen bir proje kapsamında açılan iki ihaleyi kazanan ASAŞ, CERN’ün alüminyum sektöründeki ilk ve tek Türk tedarikçisi konumunda.
 
Şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük ve karmaşık deneysel tesisleri bünyesinde bulunduran CERN, maddenin temel bileşenlerini inceleyerek; doğanın antimaddeye karşı maddeyi tercih etmesi, evrenin oluşmasından itibaren madde davranışı ve doğa kanunlarının temeli gibi konularda bilgi edinmek üzere çeşitli deneyler yürütüyor. Dünyanın en büyük ve en güçlü parçacık hızlandırıcısı olan Büyük Hadron Çarpıştırıcısında (LHC), süper iletken elektromagnetler tarafından sağlanan manyetik alanda yönlendirilen iki yüksek enerjili parçacık çarpıştırılarak, Büyük Patlama’dan hemen sonra oluşan plazma ortamındaki maddeye dair bilgi edinilmesi amaçlanıyor.
 
LHC’de 2012’de elde edilen verilerle Higgs Bozonunun varlığını ispatlayan CERN, Hilumi LHC adı verilen ve 2015 yılından 2026’ya kadar devam edecek büyük altyapı yatırımları ile daha büyük enerjili çarpışmalara hazırlanıyor. Bu kapsamda düzenlenen ihaleyi kazanan ASAŞ, LHC’deki çarpışmalardan önce protonların neredeyse ışık hızına ulaştığı CERN’in ikinci büyük hızlandırıcısı olan Super Proton Senkrotonunda (SPS) yer alan radyo frekans koaksiyal kablo takımları ile güç yükselteçleri arasındaki hatlarda kullanılacak olan özel imalat alüminyum boruları üretmek üzere prototip çalışmalarına başladı. Düzenlenen ikinci ihalenin konusu olan kozmik ve nadir yeraltı sinyallerinin görüntülenmesi projesi (ICARUS) kapsamında, CERN’de yapımı ve modernizasyonu devam eden, 600 ton sıvı argon gazı ile çalışan T-600 Detektöründe soğutma kalkanı olarak kullanılacak alüminyum paneller de numunelerin onaylanmasının ardından yine ASAŞ tarafından temin edilecek.
 
Malzeme, şekil, boyutlar, toleranslar, iç yüzey hassasiyeti, elektriksel direnç gibi özel şartlar aranan bu ürünlerin imalatı ile yüksek teknolojilere odaklı çalışan ASAŞ, Türkiye’nin CERN’e ürün verebilen sayılı sanayi kuruluşlarından biri, alüminyum sektöründe ise tek tedarikçisi konumunda. Türkiye’nin en büyük alüminyum ekstrüzyon presine sahip olan ve alüminyum sektöründe Avrupa’daki lider üreticilerden biri konumunda olan ASAŞ, yenilikçi ürünleri, Ar-Ge merkezi ile desteklediği teknolojisi ve sunduğu hizmetlerle bulunduğu her sektör için çözüm üretmeye, hem ülke ekonomisine hem de hayata değer katmaya devam ediyor.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç