19 Nisan 2024|Cuma,22:47:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5837 0,34
EURO
34,7934 0,18
ALTIN
2.507,59 0,93
BİTCOİN
$64.148 1,33
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Ekim 2017 - 11:09
18 Ekim 2017 - 11:094 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Altın kampanyasına Akyazı'dan destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıda bulunduğu altın kampanyasına Akyazı’dan destek geldi.

Altın kampanyasına Akyazı'dan destek
Yön Bul Akademi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıda bulunduğu Altın kampanyası Akyazı Ziraat Bankası’nda 23-27 Ekim tarihlerinde başlıyor.

Hazine Müsteşarlığı tarafından, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası işlemleri Ziraat Bankası Akyazı Şubesi'nde 23 Ekim'de başlıyor.
 
Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası aşkanı Şinasi Bayraktar Akyazı Ziraat odası başkanı Şener Bayraktar Ziraat Bankası Akyazı Şube Müdürü Muhittin Güler’i makamında ziyaret ederek, Hazine Müsteşarlığı tarafından başlatılan altın kampanyasıyla ilgili bilgi alarak kampanyada destek oldular.
 
Kampanyayla ilgili bilgi veren Ziraat Bankası Akyazı Şube Müdürü Muhittin Güler “ Sakarya’da 23-27 Ekim tarihleri arasında altın toplama işleminin süreceğini belirterek tüm vatandaşları Ziraat Bankası'na beklediklerini söyledi. Burada amaçlananın yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması olduğunu söyleyen Güler; “Bu anlamda da tüm müşterilerimizden başta Ziraat Odası olmak üzere tüm Akyazılı hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Yastık altında bekleyen altınların kimseye bir faydası yok. Kaybolma, çalınma gibi risklerinden korunmak ve yüzde 100 devlet garantisinde saklanması için şubelerimize bekliyoruz vatandaşlarımızı” diye konuştu.
 
Altınların banka tarafından değerinde alındığı ve hiçbir masraf veya komisyon alınmadığını ifade eden Güler kampanyanın detaylarıyla ilgili şunları söyledi;
 
“ALTINLARI DEĞERİNDE ALIYORUZ”
“Altınları değerinde alıyoruz. Hiçbir masraf ve komisyon almıyoruz. 22-24 ayar altınları ve darphanenin basmış oldukları çeyrek, yarım, cumhuriyet altınlarını alıyoruz. Reşat altın ve üzerinde değerli taş olan altınları kabul etmiyoruz. Ama onun dışındaki tüm altınları şubelerimizdeki altın eksperlerimizin de yardımıyla değerinde alacağız. 2 yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası çıkarıyoruz.“
 
VATANDAŞ 2 YILDA 4.8 GRAM DAHA KÂR ELDE EDECEK”
Altına dayalı kira sertifikası da faize duyarlı müşterilerimiz için, faiz istemeyen müşterilerimiz için hazinemizin gayrimenkul kira gelirlerinden kazanç elde edilmesi anlamında çıkarılan bir enstrüman. 2 yıl vadeli tahviller çıkarılacak. Burada en önemli nokta hem altın değerinde alınacak hem de yıllık yüzde 2.4 faiz verilecek. 6 ayda bir kupon ödemeleri olacak, yani 6 ayda bir 1.2 faiz getirisi elde edecek müşterilerimiz. Yani 2 yılın sonunda 100 gram altını olan 4.8 gram daha altın alacak. Çok güzel bir proje. İnşallah ülkemize ve ekonomimize katkısı olur.”dedi.
 
Ziyaret sonrası Altın hesabı açan protokol üyeleri Banka müdürüne teşekkür ettiler.
 
Akyazı ilçe Kaymakamı Ömer Kalaylı “  Altın, Toplumumuzun büyük bir kesiminin yıllardır kullandığı bir yatırım aracı olarak kullanılıyor. Yastık altında ekonomiye kazandırılmamış bir altın kitlesi mevcut.Bunun ülkemizde yaklaşık yüz milyar dolar civarında olduğu bahsediliyor. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu çağrıyla Ziraat Bankası aracılığıyla bir kampanya başlatıldı. Altın tahvili başlatıldı. Ziraat Bankası talepleri alıyor. Yastık altındaki altınlar Ziraat Bankasına teslim edilerek. Bu noktada bunların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacaklar. Hem Türkiye ekonomisi kazanacak. Hem de kendileri kazanacak. Altın tahvili ve Altına dayalı kira sertifikası var. Faiz kullanmak istemeyenler kira sertifikasını kullanabilir. “ dedi.
 
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Milli birlik ve beraberlik günüdür, Yastık altında bulunan altınlarınızı Ekonomiye kazandırarak hem siz hem de devletimiz kazanacaktır. Tüm vatandaşlarımızı Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına kulak vermeye davet ediyorum.  “ dedi.
 
Türkiye genelinde etap etap yapılacak talep toplama işlemlerinin gerçekleştirileceği illere ve şubelere ilişkin detaylı bilgiler için  www.hazine.gov.tr ve www.ziraat.com.tr internet sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.  Ziraat bankası Akyazı şubesine gelerek bilgi alabilirsiniz.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç