19 Mart 2024|Salı,12:20:12
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3402 0,19
EURO
35,1042 0,22
ALTIN
2.238,46 0,23
BİTCOİN
$63.413 6,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
18 Ekim 2017 - 14:35
18 Ekim 2017 - 14:352 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Çakarlı araçların geçiş üstünlükleri kaldırıldı

Konvoy haricinde çakar yakmak da yasaklandı. İçişleri Bakanlığı, polis araçları hariç bütün çakarlı araçların geçiş üstünlüklerini iptal etti. Düzenlemeye göre hiçbir çakarlı araç görev kağıdı olmadan bu üstünlüğü kullanamayacak. İçişleri Bakanlığı, polis araçları hariç bütün çakarlı araçlara ilişkin önemli bir düzenlemeye imza attı. Bu kapsamda çakarlı araçların geçiş üstünlükleri iptal edildi.

Çakarlı araçların geçiş üstünlükleri kaldırıldı
MARMARA GÖZ


CNN Türk’te yer alan habere göre; özellikle araçların ön panjurlarının iç kısmında kırmızı-mavi yanıp sönen çakar lambası, tepe lambası ve sirenlerin yasadışı olarak kullanıldığına dikkat çekilen genelgede, söz konusu cihazların ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarına takılabileceği kaydedildi. Uyarıları dikkate almayan sürücülere para cezası kesileceği vurgulandı.

‘Çakar’ adı verilen sistemde otomobillerin ön kısmına yerleştirilen mavi-kırmızı ışık yer alıyor. İçişleri Bakanlığı gönderdiği genelgelerle, bu tür araçlarla ilgili cezai işlem uygulanması talimatını yinelese de çakarlı araç sayısında artış yaşanıyordu. Belli şartlarda kullanılabilen çakar adı verilen sistem için emniyet müdürlüklerinden özel izin alınması gerekiyordu. Çakar lambayı usülsüz taktırdığı ve kullandığı tespit edilen sivil araçların sahiplerine, 192 TL para cezası kesilip araçlarının da belli bir süre trafikten men edilmesi gerekiyordu.

Cumhurbaşkanı toplantıda dikkat çekmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda çakarlı araçlar için dikkati çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, sadece belediye başkanlarının değil, belediye meclis üyelerinin araçlarına çakar taktırdığını kaydedip, “Buna son verilmesi gerek. Herkes çakarlı araçla gezmemeli, her yere böyle gidilmez” uyarısı yaptı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç