Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,09:08:42
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3680 0,16
EURO
34,9490 0,33
ALTIN
2.325,64 0,22
BİTCOİN
$70.106 0,66
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Ekim 2017 - 14:40
21 Ekim 2017 - 14:405 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Genel Müdür incelemeye geldi

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde bir dizi incelemelerde bulundu.

Genel Müdür incelemeye geldi
Toprak Turizm


Genel Müdür Bekir Karacabey’e ziyaretinde Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin, Fidanlık Ve Tohum İşleri Dairesi Başkanı Salim Sığırcı, İnşaat ve İkmal Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Uzun eşlik etti.

Ülkemizin ilk ve tek fidan borsası olarak 10.03.2017 tarihinde tescil edilen Sapanca Fidan Borsası ile bölge ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek ve denetlemek için ziyarette bulunan Genel Müdürümüzü, Bölge Müdürü Okan Kurşun, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, Fidanlık Müdürü ve kurum personeli karşıladı.

Bölge Müdürü Okan Kurşun, ülkemizde planlı ormancılığın ilk merkezi ve aynı zamanda ilk fidan borsasının kurulduğu Bölge Müdürlüğünde Genel Müdürümüzü görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

Toplumun kurumumuza olan beklentilerinin değiştiğini ve arttığını vurgulayan Genel Müdür Karacabey; “Sizleri muhabbetle selamlıyorum, toplantımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sakarya yoğun ormancılığın yapıldığı, ormancılık uygulamalarında ilklerin yeri. İlk amenajman planı 1917 yılında Sakarya’da yapılmış, 2015 yılında mülkiyet tabanlı planlar ile ilk tür bazlı meşe planlaması, ilk fidan borsası, aynı zamanda Sakarya fidan üretiminde önde olan, hem de emval üretimi bakımından önemli bir merkez. Her geçen gün başarılı çalışmaların yapıldığı bir bölge müdürlüğüdür. Bölge Müdürümüzden üretim işçisine kadar ciddi gayret sarf eden sizlere teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık.

2011 yılından sonra iş çeşitliliğimiz arttı. Artık ormancılık dışında sosyal projeler de yapıyoruz. Bu işleri yapacak bilgi, beceri, kapasitemiz vardır. Bundan sonra çalışmalarımıza daha güzel çalışmalar ekleyerek gayret edeceğiz. Bu günümüz dünden, yarınımız bugünden daha iyi olacağından hiçbir şüphem yok. Biz beraber hareket edersek hedefimize ulaşırız. Bu da herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasıyla olur. 178 yıllık köklü bir kültürü olan bir kurumun mensuplarıyız. Yaptığımız işe inanarak, kaliteli iş yapmalıyız. Her işimizde adaletli olmalıyız. İyi olmak kolaydır zor olan adil olmaktır. Adalet herkesin hak ettiği şeyi almasıdır. Adalet ve samimiyet olduktan sonra halledilmeyecek bir şey yoktur. İki günü eşit olan ziyandadır inancı içinde işimizi yapmalıyız.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü teknik faaliyetlerde iş çeşitliliği zengin bir bölge. 1709 hektar kayında çok ciddi gençleştirme çalışmaları yapılmış bir bölge. 2 yıldır orman ürünlerini iyi fiyata satıyoruz. İmkânlar ölçüsünde üretim yapıp en az 2 ay kadar stok yapıp kışın piyasaya ürün sürebilmeliyiz. Orman köylüsünün yakacak odun ihtiyacını mutlaka zamanında karşılayalım. Valiliklerden kömür yardımı konusunda destek isteyelim. Dikili satış bölmelerinin kontrolünde hassas davranalım. Yayla evleri konusunda yaşadığımız sorunlar için ayrı bir toplantı yapacağız. Yapılan tensil çalışmaları teknik gözlem defterlerine düzenli işlensin. Reçine üretimi konusu çok önemli. Ülkemiz reçine ihtiyacının %15’lik kısmını kendi kaynaklarımızdan diğer kısmını ithal ederek döviz kaybına uğruyor. %15’lik reçine üretiminin büyük bir bölümü Sakarya’dan karşılanıyor. Bunun endüstriyel plantasyonlarda yapılması odun kalitesini olumsuz etkilemiyor. Mesleğimizde zaman mefhumu yoktur. 38 bin kişilik kocaman bir aileyiz. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar için teşekkür ediyorum. Birlikte teşkilatımız, ülkemiz için hayırlı işler yapmayı Rabbim nasip etsin. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Toplantıya katılan personelin öneri ve taleplerini dinleyen Genel Müdür öğleden sonra Sapanca Fidan Borsası yerleşkesini gezerek incelemelerde bulundu. Genel Müdürü Bekir Karacabey Başkanlığında; Sakarya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, SAKARYABİR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar ve fidan üreticilerinin katılımlarıyla fidan borsası işletim modeli ile müzayede salonu konularında bir toplantı yapıldı.

Programın devamında “2. Gençlik Şöleni”nin yapıldığı Gölcük Kadırga Orman İşletme Şefliği 122 Nolu bölmede kayın gençlikleri gezildi. Akabinde “1709 hektar Binası” Genel Müdürümüz tarafından incelendi. Sakarya tarihinde bir rekor olan 1709 hektar başarılı kayın gençlik çalışmalarını beğenen Genel Müdürümüz başta Bölge Müdürümüz Okan Kurşun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. İzmit Orman İşletme Müdürlüğü Kavakçılık yerleşkesinde personel ve araştırmacılarla değerlendirme ve görüşmelerin ardından Genel Müdür Bekir Karacabey Bölge Müdürümüz ve kurum personeli ile vedalaşarak ayrıldı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç