Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:14:00
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3678 0,16
EURO
34,9591 0,30
ALTIN
2.325,44 0,22
BİTCOİN
$70.352 0,02
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ekim 2017 - 07:10
23 Ekim 2017 - 07:102 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

‘Gönül Coğrafyamızda Bir Sızı’

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği “Gönül Coğrafyamızda Bir Sızı; Arakan” adıyla bayanlara yönelik bir söyleşi programı düzenledi.

‘Gönül Coğrafyamızda Bir Sızı’
Toprak Turizm


MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Hanım Komisyonu tarafından organize edilen söyleşiye Kurban Bayramında insani yardım çalışmaları için gönüllü olarak Arakan’a giden Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen konuk oldu. Programa ev sahipliği yapan MEB-DER Hanım Komisyonu Başkanı Hilal Tozan, eğitim ve sosyal sorumluluk üzerine projeler yürüttüklerini söyleyerek dernek faaliyetlerinden bahsetti. Program açılış konuşmasının ardından izlenen MEB-DER tanıtım sinevizyonu ve Murat Mengen’in sunumu ile devam etti.

Murat Mengen, Kurban yardımı çalışmaları için gittiği Arakan’da karşılaştıkları sıkıntıları, polis tarafından yaşadıkları tacizleri ve bölge halkının yaşam şartlarını anlatarak Arakan’da insanların can güvenliğinden yoksun; açlık, yoksulluk ve hastalık ile mücadele ettiğini vurgularken orda ki Müslümanlar için yapılan yapılacak olan tüm yardım kampanyalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Arakan’dan Sakaryalılara selam getirdiğini belirten Mengen, bayram namazında imamın ve cemaatin gözyaşlarına boğulduğunu, Türkiye’ye dua ettiklerini, sanki uzun zamandır yolunu gözledikleri akrabalarıyla dostlarıyla buluşmuş gibi sevindiklerini, bölgeden ayrılırken de hüzünlendiklerini ifade etti.

Söyleşi için kendisini davet eden MEB-DER Hanım Komisyonu Başkanı Hilal Tozan’a  özellikle teşekkür eden Mengen, Arakan tarihine ve gönül coğrafyasına da dikkat çekerek Arakan için yapılacak tüm yardım kampanyalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi. Tozan, çok etkileyici ve anlamlı bir söyleşi olduğunu dile getirerek programa katılımından dolayı Murat Mengen’e teşekkür etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç