Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,03:59:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3671 0,15
EURO
35,0164 0,14
ALTIN
2.322,35 0,08
BİTCOİN
$70.698 1,40
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ekim 2017 - 07:41
23 Ekim 2017 - 07:415 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Ferizli'de müfettiş polemiği

Başkan Soğuk, “Arazi ihaleleri de dahil olmak üzere 2012 2016 yılları arasındaki işlemlerimiz incelenerek, işlemlerimizin hukuka uygun olduğu tespit edilmiştir. Bizim bu konuda vicdanımız rahat” dedi.

Ferizli'de müfettiş polemiği
Toprak Turizm


MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ün , “Malum bir arazi toplu konut arazi olarak belediye tarafından belirlenmiş ve bu arazi toplu konut faaliyetinde bulunmadan tarla vasfında iken önce bir şirkete daha sonra başka bir şahsa devredildiğinden bahsetmiştik.  Bu dikkat çekici farklı kokuların olduğu mesele demiştik. Ferizli belediyesi bu konuda açıklamada bulundu. ‘Denildi ki; bizim herhangi bir talebimiz olmadı TOKİ den herhangi bir toplu konut projesiyle ilgili diye.’ TOKİ’nin verdiği cevap ve belediyenin yapmış olduğu talep yazısı da bizim elimizde.  Bu yazılar çerçevesinde 27.07.2017 tarihli Belediyenin TOKİ’ye göndermiş olduğu yazıda bu proje için kendisinin bizzat talepte bulunduğuna dair biz TOKİ’nin verdiği cevaptan da açıkça anlıyoruz. İç işleri Bakanlığından müfettiş talep etsinler. Bu talepten sona bir husus çıkmıyorsa bizim diyeceğimiz bir şey yok. Ama bizim burnumuza rant kokuları geliyor.” açıklamalarına Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk cevap verdi.

Soğuk, “Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül ile ihalesini yapmış olduğumuz mülklerle ilgili değerlendirilmesi konusunda yapmış olduğu açıklamalara karşı bir süredir karşılıklı açıklamalarımız nezdinde sayın il başkanının ve kamuoyunun büyük oranda bilgilendirilmesine gayret ettiğimiz sayın halkımızın malumudur. Son aşamada Sayın MHP İl Başkanı Levent Bülbül kamu kaynaklarının etkin ve verimli olarak kamusal menfaatlerin korunmuş olduğunun ortaya çıkarılması için İç İşleri Bakanlığınca konun soruşturulması istenmiştir. Kurumumuz Ferizli Belediye Başkanlığı tarafınca 2014 ve 2016 yılları arasında yapmış olduğumuz ihalelere ilişkin kamuoyunda olumsuz isnatlar yayılarak kamuoyu oluşturma çabasının var olduğu tarafımızca tespit edilmesi üzerine iddia konuları hakkında üstün kamusal otoritelerce denetlenerek iddiaların yerinde olup olmadığının tespiti için İç İşler Bakanlığına konu arz edilerek mülkiye Müfettişi görevlendirilmesi istenmiştir” dedi.

Talepleri doğrultusunda eylem ve işlemleri soruşturmak üzere görevlendirilen İç İşleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi tarafından polemiğe neden olan arazi ihaleleri de dahil olmak üzere 2012-2016 yılları arasındaki işlemlerin incelenerek, hukuka uygun olduğunun tespit edildiğini ifade eden Başkan Soğuk, “Açıklamalarımızdan da anlaşılacağı gibi söz konusu iddiaların doğru olmadığı aşikardır. Ancak sayın il başkanı; kamu zararı ile ilgili bir müfettiş çağırılıp konunun incelenmesi hakkında beyanları olmuştur. Kendileri bilmelidirler ki bize isnat edilen bu iddiaların yerinde olup olmadığının tespiti için biz daha önce İç İşleri Bakanlığınca Mülkiye Müfettişi görevlendirilmesini istedik. Talebimiz üzerine iç işleri bakanlığı,  inceleme yapılması için bir müfettiş görevlendirmiştir. Konu ile ilgili incelemeler yapan mülkiye müfettişi; belediyemizce yapılan ihalelerde hukuka aykırı hiçbir durumun olmadığı ve kamu zararı bulunmadığı tespitini yapmış ve bu tespitlerini rapora dönüşmüştür” dedi.

Başkan Soğuk, “Bizim bu konuda vicdanımız rahat ve hukuksal olarak haklılığımız kanıtlanmıştır. Bu konunun kamuoyunda defalarca gündeme getirilmesi, hukuksal olarak yaptığımız tüm iş ve işlemlerimizin hukuka aykırı gibi gösterilmeye çalışılması, hem bizi yıpratmakta hem de vaktimizi boşa harcamaktadır. Hülasa sayın il başkanı bunda bir yolsuzluk olduğunu söylememiş fakat konunun müfettiş tarafından da görülmesini istediğini kamuoyuyla paylaşmıştır. Bizde zaten daha önceden konu ile ilgili müfettiş görevlendirilmesini istedik. Konu ile alakalı işlemlerimiz müfettiş tarafından incelenmiş ve raporları bizdedir. Bizimde iddia ettiğimiz gibi tüm işlemlerimiz yasalara uygun yapılmıştır. Biz işimizi yapıyoruz, İlçemizi yarınlara hazırlıyoruz.  İlçemizi kendi kendine yeten yaşanılabilir bir ilçe yapmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz ve hiç durmadan da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç