Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,13:49:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3271 0,24
EURO
35,0710 0,14
ALTIN
2.294,19 0,73
BİTCOİN
$70.606 0,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ekim 2017 - 15:36
23 Ekim 2017 - 15:363 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sağlıkta bir devir kapandı

Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, yeni sağlık yönetimi modelinin hayırlı olması temennisinde bulunurken “Biz resmi olarak görevimizi tamamladık. Hastane yöneticilerimiz görevinin başında, hizmetler aksatılmadan sürüyor.” dedi.

Sağlıkta bir devir kapandı
MARMARA GÖZ


Sakarya Kamu Hastaneleri yöneticileri her ay düzenledikleri aylık olağan değerlendirme toplantısını Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adil Murat Akgül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş ile Mali Hizmetler Başkan V. Sedat Kaya’da hazır bulundu.

Toplantında konuşan Genel Sekreter Sağlam, Sağlık Bakanlığı’nın yeni sağlık yönetimi çalışmaları kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde birleştirilen hizmetlerin aksamadan devam ettiğini dile getirerek “Bizler resmi olarak görevimizi tamamladık ancak şuan bir geçiş dönemi var. Hastane yöneticilerimiz görevinin başında, hizmetler aksatılmadan sürüyor. Bakanlığımız 81 ilde gerekli çalışmaları yapıyor. Kısa bir süre içerisinde istenilen modele dönüşüm sağlanacak. Yeni sistemin ülkemiz ve ilimiz sağlık hizmetleri açısından hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Sağlam’ın konuşmasının ardından Yenikent Hastanesi Başhekimi Op. Dr. A. Murat Akgül, hastaneyle ilgili sunumda bulundu. 2016 yılında acil serviste dahil olmak üzere 582 bin 565 poliklinik hizmeti verdiklerini dile getiren Akgül, bu yılın ilk dokuz ayında ise 481 bin 361 poliklinik sayısının gerçekleştiğini kaydetti. Poliklinik sayısına göre yapılan değerlendirmede sonuna kadar 641 bin 814 poliklinik hizmeti verileceğini belirten Akgül, 2016 yılında 11 bin 713 kişinin hastanede yatarak tedavi görürken bu rakamın yılsonu itibariyle 13 bin 326 kişiye yükseldiğini dile getirdi.

Hastanede yapılan yenileme ve iyileştirme çalışmalarıyla alımlar hakkında da bilgi veren Akgül “Hastanemizin tüm alanlarını kapsayacak 126 adet kamera ve yasal kayıt süresini sağlayacak şekilde cihazlarımız alınarak kamera sistemi devreye sokulmuştur. 6 üniteli Diş Sağlığı Polikliniği Merkezi ihalesi yapılmış ve inşaat bitirilme aşamasına gelmiştir. Kasım ayı sonuna kadar burayı hizmete açmayı planlıyoruz. Endoskopi Ünitesinde 3. Cerrahi Müdahale Odası açılmıştır.” diye konuştu.

2 adet EKO, 9 adet Hemodiyaliz cihazının alınarak hizmete sunulduğunu kaydeden Başhekim Akgül, artroskopiShawer cihazı alımıyla omuz ve boyundan artroskopik ameliyatlara başlandığını belirtti. Hizmet birimlerinin ve personel dinlenme alanlarının da masa, koltuk, bilgisayar, kanepe ihtiyaçlarını karşılandığını ifade eden Akgül, hasta ve yakınlarını bekleme alanlarındaki koltuk ve oturma gruplarının yenilendiğini dile getirdi. Toplantı, sunumun ardından son buldu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç