Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,18:21:04
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3237 0,23
EURO
35,0903 0,09
ALTIN
2.300,90 1,03
BİTCOİN
$71.188 2,66
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
24 Ekim 2017 - 07:51
24 Ekim 2017 - 07:513 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Okullarda şiddet için proje

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi okul seminerlerine Adapazarı ilçesinde başladı.

Okullarda şiddet için proje
Toprak Turizm


MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi kapsamında Adapazarı Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu’nda öğrenim gören özel eğitim ve kaynaştırma öğrencileri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Camili Çocuk Evleri Sitesinde kalan öğrencilere yönelik akran zorbalığı ile mücadele etme eğitimi verdi.

Proje sunumlarını gerçekleştiren Özel Eğitim Öğretmeni ve İl Formatörü Gamze Odabaşi, bu proje ile okullarda akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerin kendilerine güvenmelerinin kaybolmasına engel olmak, okullarda şiddet oranlarını düşürmek, öğrencilerin özgüven ve özsaygı kaybını önlemek, okullarda disiplin olaylarını azaltmak ve öğrencilerin devamsızlık oranlarını minimuma indirmek, saygılı bilinçli ve kendine güvenen bir nesil inşa etmek, Türk ve mülteci öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, öğrencileri akran zorbalığına bağlı depresyon, dikkat kaybı, kaygı bozukluğu gibi hastalıklardan korumak, öğrencilerde ekip ruhu, işbirliği, şefkat ve merhamet duygularını geliştirmek istiyoruz dedi.

Odabaşi, Çocuklar pek çok sebepten ötürü zorbalık eder. Kimileri güvensiz hissettikleri için bunu yapar. Duygusal ya da fiziksel olarak daha zayıf birine sataşmak daha önemli, popüler ya da kontrol sahibi hissetmeyi sağlayabilir. Diğer durumlarda, çocuklar aslında kilo, görünüş, ırk ya da din açısından farklı olan çocuklara sataşmanın kabul edilemez bir davranış olduğunu bilmedikleri için zorbalık ederler. Bazı durumlarda ise zorbalık süregiden bir muhalif ve saldırgan davranış kalıbının bir parçasıdır. Bu çocuklar öfke, incinme, hayal kırıklığı ve diğer güçlü duyguları yönetmeyi öğrenmede yardıma ihtiyaç duyarlar. Başkalarıyla işbirliği yapmak için gerekli olan becerilere sahip olmayabilirler. Psikolojik destek, hisleriyle baş etmelerine, zorbalıklarını zapt etmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir şeklinde konuştu.

Odabaşi ayrıca, okulda ya da yaşıtlarıyla bir arada bulundukları ortamlarda zorbalık eden bazı çocuklar, evde gördükleri davranışları kopya ederler. Aile içinde saldırgan ve kaba etkileşimlere maruz kalan çocuklar, sıklıkla başkalarına da aynı şekilde davranmayı öğrenirler. Üstelik alay edilen tarafta olan çocuklar zorbalık etmenin zayıf gördükleri diğer çocuklar üzerinde kontrol sahibi olmak anlamına gelebildiğini öğrenirler diye ifade etti.

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı Özel Eğitim ve Rehberlik Psikolojik Danışman Öğretmenler aracılığıyla Adapazarı’nda 10 okulda öğrenci ve velilere yönelik seminer yapacaklarını ifade ederek proje ekibine göstermiş oldukları fedakarlıktan dolayı teşekkür etti. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç