25 Nisan 2024|Perşembe,02:28:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5709 0,09
EURO
34,9051 0,22
ALTIN
2.427,47 0,18
BİTCOİN
$64.220 3,17
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
24 Ekim 2017 - 12:41
24 Ekim 2017 - 12:414 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Bu sorunları kim çözecek?

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent yerel sorunlara ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

Bu sorunları kim çözecek?
Toprak Turizm


Taşkent basın açıklamasında;
“Ülkemizde 15 yıldır iktidar olan siyasi partinin yerel de de aynı sürelerde iktidar olan yerel yönetimleri ve milletvekilleri var. Fakat aynı süre zarfında kronikleşen ve bir türlü çözüme ulaştırılamayan sorunlarımız da var. İktidarlar bu sorunları çözmek için varlar. 
Fakat ne yazık ki şu ana kadar sonuç odaklı, bu sorunların çözümüne yönelik her hangi bir gelişim göremedik. 
Peki, bu sorunları kim çözecek?
Kim bu şehir de gelişimi sağlayacak?
Vatandaş,  Ada Trenini merkeze istiyoruz dedi, on binlerce destek imzası topladı. Bu sesler dikkate alınmadı, yok sayıldı. 
Seçim meydanlarında çok kez, hastane ihtiyacımıza karşılık 1000 yataklı hastane sözü verildi. Şimdi yapılacağı söyleniyor ama yapılış şekli,   dolaylı olarak yükü vatandaşın sırtına yükleyecek. Son zamlarla yüklediler bile!.
Bölge Adliyesi hala boş duruyor. Bu milletin parasına yazık değil mi? İktidar mensupları kendi kaynaklarıyla yaptıkları her hangi bir yapıyı 3 yıldır boş, atıl durumda tutarlar mıydı? 
2.Üniversite için hala net adımlar atılmadı. Sözlerden ve basına verilen demeçlerden öteye bir hareketlilik yaşanmadı. 
Çocuklarımız, gençlerimiz bu ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz , “devletin raporlarıyla sabit olan” yarı tabut binalarda eğitim, öğretim görmekteler. Maalesef Sakarya’nın iktidar milletvekillerinin  hasarlı binalar, özellikle hasarlı okullar için bir çözümü bu güne kadar ortaya koyamadıkları  ortadadır. 
Hala riskli bölgede olmamıza rağmen, depreme hazırlıklı bir kent olamadık. 
Kentimiz taş ocaklarıyla delik deşik ediliyor, sanayi tesisleri adına 1.sınıf tarım arazileri çar çur ediliyor. Keza, Sakarya’mızda doğa, tam anlamıyla bir avuç seçkin kişilerin kazancı için katlediliyor. 
Uyuşturucu sorunu gençlerimiz için çok büyük bir tehlike arz ediyor. 
Ülkenin sosyal ve ekonomik önemli merkezlerinden olan ilimizin, eğitim ve sağlık istatistiklerinde Türkiye ortalaması altında yer bulması kimin başarısı? .
Otopark sorunumuz hala çözülmüş değil. 
Büyük bir keşmekeşlik yaratan ve kalıcı çözümler isteyen bir trafik sorunumuz hala düzeltilemedi. Şehrin ulaşım probleminin toplu araç alımlarına indirgenmiş olması, yerelde yeni bir atılımmış gibi sunulma gayreti büyükşehrin diğer konularda olduğu gibi eksikliği değil de nedir? Yakın ve uzak komşu illerin ulaşımda, hem de fiziki şartların pek uygun olmamasına rağmen çağın imkânlarını sonuna kadar değerlendirmeleri, bizim yöneticilerimize ne hatırlatıyor? 
Bu sorunları kim çözüme ulaştıracak?
Bu sorunun cevabını bugün iktidar da olan yetkililerden beklemek hakkımız sanırım.
Bunca yıldır tek sorumlu olarak ilimiz yöneten siyasi iktidarın seçilmiş mensuplarının bu güne kadar sorumlu siyasetçi portresi ortaya koyamadıkları bir gerçektir.. 
Sorunları çözemeyen ve beklentilere cevap verecek çalışmaları yapamayan, üstelik sorunlardan “siyasi rant” elde etme peşinde koşan kişilerin önceliklerinin,  artık Sakarya olmasını beklemek her Sakaryalı gibi bizim de hakkımızdır.” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç