26 Nisan 2024|Cuma,11:16:58
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5869 0,31
EURO
35,0313 0,17
ALTIN
2.456,47 0,83
BİTCOİN
$64.371 0,64
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
26 Ekim 2017 - 15:41
26 Ekim 2017 - 15:414 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Avrupa Projesi tamamlandı

HAK-İŞ ve MÜSİAD’ın ortaklaşa yürüttükleri “AB Projesi Kapsamında Sektörel Uyum Eğitimleri”nin Sakarya kısmı tamamlandı.

Avrupa Projesi tamamlandı
Toprak Turizm


HAK-İŞ ve MÜSİAD, ÇSGB tarafından yönetilen ve AB tarafından finansmanı sağlanan “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması” Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecek “Sektörel Uyum Eğitimleri Programı ile Kamu Sektörü” tartışıldı.

Türkiye’nin en büyük işçi sendikaları konfederasyonlarından HAK-İŞ ve öncü işveren örgütlerinden MÜSİAD’ın ortak faydalanıcısı olduğu Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamında yer alan “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi”, 18 Nisan 2016 tarihinden bu yana 15 ilde uygulanıyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetilen, 4,2 milyon Euro bütçeli “İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi” faaliyetleri arasında yer alan “Sektörel Uyum Eğitimleri Programı” kapsamında, eğitimlerin on beşincisi, 23-24 Ekim 2017 tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleştirildi.. Kamu sektörünün mevcut durumunun ve geleceğinin işçi ve işverenler tarafından birlikte tartışıldığı programda Sosyal Diyalog, Verimlilik, Eğitim, İnovasyon ve Teknolojik Gelişmeler, Atipik Çalışma ve Mesleki Belgelendirme başlıkları altında iki gün süreyle eğitimler verildi. Eğitim programı sonrası katılımcılara belgeleri takdim edildi.

İnsan kaynaklarına daha fazla yatırımla işçi ve işverenlerin ve temsilcilerinin uyum yeteneklerinin artırılması ana hedefiyle yola çıkan ve uygulanmasına 18 Nisan 2016 tarihinde başlanılan proje; eğitim programları aracılığıyla, işçi ve işverenlerin beceri ve birikimlerine katkı sağlayarak hızla değişen iş yaşamı koşullarına uyum sağlama yeteneklerini artırmanın yanı sıra; işçi, işveren, ilgili sivil toplum örgütleri ve kurumlar arasındaki sosyal diyaloğun da güçlendirilmesini amaçlıyor. 20 ay sürecek proje kapsamında İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri, Sektörel Uyum Eğitimleri ve İleri Düzey Eğitimler olmak üzere üç eğitim programı yer alıyor. Bu eğitimlerden ilki olan İş Yaşamı Becerileri Eğitimleri kapsamında bugüne kadar 15 ilde yaklaşık 7.000 HAK-İŞ ve MÜSİAD üyesi işçi ve işverene ulaşıldı. Ankara’da devam eden İleri Düzey Eğitim Programı kapsamında ise Türkiye’nin farklı illerinden gelen 680 HAK-İŞ üyesine 13 gün süre ile 13 farklı konuda eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Projenin devamında, sürdürülebilirliğinin sağlanması için HAK-İŞ Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ve Araştırma Merkezi” adıyla kurulacak olan Hayat Boyu Öğrenme Merkezi aracılığı ile proje çıktılarının binlerce işçiye daha eğitimler aracılığıyla ulaştırılması amaçlanıyor. Sosyal diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla işçi ve işverenin aynı çatı altında eğitimler aldığı ve birlikte iş yaşamı politikaları geliştirdiği ilk proje olması sebebiyle “İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımı ile Artırılması” Teknik Destek Projesi’nin Türkiye için de öncü bir proje olması hedefleniyor.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç