Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:32:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3706 0,16
EURO
34,9972 0,19
ALTIN
2.325,94 0,24
BİTCOİN
$69.896 0,63
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Ekim 2017 - 12:55
27 Ekim 2017 - 12:554 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

MÜSİAD yeni binasında

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yeni hizmet binasında ilk programını gerçekleştirdi. ‘Dua Engel Tanımaz’ adlı program kapsamında Araştırmacı Yazar Ahmet Bulut’u konuk eden MÜSİAD Sakarya üyelerinin de yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

MÜSİAD yeni binasında
MARMARA GÖZ


Programa MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun’un yanı sıra Ak Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz, Ak Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Bulut, MÜSİAD Sakarya Dönem Başkanları ve MÜSİAD Sakarya Ailesinin Üyeleri ve aileleri katıldı.

Okumazsak kültürümüzü miras bırakamayız

Selamlama konuşması yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun okumanın ve okutmanın gerek kültürümüzde gerekse dinimiz açısından önemine değinerek, “Okumanın ve okumayı tavsiye etmenin biz İslam ümmeti olarak anlamı büyüktür. Dinimiz olan İslam ve Rahmet elçisi Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) her zaman okuyabilmenin, okumanın ve bunu yaymanın öneminden bahseder bizlere. Nitekim Kuran’ı Kerim de Alak Suresinin ilk ayeti ve ilk inen ayet de ‘OKU!’ dur. Yine Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in müşriklerle savaştığı dönemde savaş hali ile esir alınan kişiler arasında okuma yazmayı bilenleri müminlerden bir kişi ye okuma yazma öğretmesi karşılığında azat etmesi de bizlere okumanın ve okutmanın ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

Bu sebeple biz Müslümanlar olarak en önemli meziyetlerimizden biri olan okuma yetimizi her fırsatta tazelemeliyiz. Bu gün burada bizlerde okuma eylemini yayabilmek ve özendirebilmek adına kıymetli hocam ve daha birçok kıymetli hocalarımızın da katılımlarıyla ‘OKU, DİNLE, YAŞA’ etkinliklerini düzenlemekteyiz. Kitaplara ve yazarlara olan vefamızı bu şekilde yansıtıyoruz.

Unutmayalım ki, bir toplumu toplum yapan en önemli yapı taşlarından biri kültürü ve gelenekleridir. Eğer biz okumazsak, bu kültürü öğrenemezsek yarın çocuklarımızı da bu kültürü miras bırakamayız.” Şeklinde konuştu.

Esas olan seccademize vâris bırakabilmek

İnsanın geride bıraktığı bir seccadenin öneminde ve dua engel tanımaz kitabından bahseden Yazar Ahmet Bulut, “Üzerinde namaz kıldığımız seccademiz bizim ibadetimizin en büyük şahitlerindendir. Yarın bir gün bu ömrümüzü tamamladığımız zaman arkamızda bıraktığımız bir evlat bizim öldükten sonra da amel defterimize hayırlı işlerin yazılması demektir. Eğer ardımızda bıraktığımız evlatlarımız seccademize vâris olabiliyorsa işte esas olan budur.

‘Dua Engel Tanımaz’ isimli kitabımda Fatma adında bedensel olarak engeli olan bir kızımızın Kur’an-ı Kerim ile yeniden hayata bağlanması ve kızımızın Allah ve Peygamberimiz Hazreti Muhammet (S.A.V) ile olan diyaloğu anlatılıyor. Ayrıca yine bu kitaba benzer olan bir diğer kitap ‘Allah’a Koşan Genç’ ise Rabbine kayıtsız şartsız güvenen ve inanan, doğru bildiği İslam anlayışını tam manasıyla yaşayan, her işinde Allah’ın rahmetine ve bereketine nail olmak için çalışan, çabalayan bir gencin hayatına değiniliyor.” Dedi

Program sonunda konuk olarak ağırlanan Yazar Ahmet Bulut’a hediyesini MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun taktim etti. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç