Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:05:16
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3697 0,16
EURO
34,9815 0,24
ALTIN
2.326,16 0,25
BİTCOİN
$69.984 0,95
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
28 Ekim 2017 - 07:44
28 Ekim 2017 - 07:443 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Vali Balkanlıoğlu'dan Cumhuriyet mesajı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Balkanlıoğlu'dan Cumhuriyet mesajı
MARMARA GÖZ


Vali Balkanlıoğlu'nun mesajı şöyle;

"Devletimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

                Bugün, Aziz Milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde kendi küllerinden çağdaş ileri bir Cumhuriyet var etmeyi başardığı gündür. Milletimizin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetin ilan edilmesiyle birlikte ülkemizin önünde yeni ufuklar açılmıştır.

                Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet Milletin kendisidir. Milletimiz, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sıkı sıkı sarılmıştır. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.

                Ülke ve Millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşmak için ihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için yine, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır.

                Bugün de, yarın da önümüze çıkan ve çıkabilecek her türlü engel karşısındaki en büyük değerimiz ve dayanağımız bu birlik ve beraberlik duygumuzdur. Bu duyguyu güçlü tuttuğumuz müddetçe aşamayacağımız sorun yoktur. Tarihimiz bunun örnekleriyle doludur.

                Türkiye Cumhuriyeti 94. yılında Devlet ve Milletiyle el ele vererek muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla süratle ilerlerken, bu millet, bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacaktır. Şanlı tarihimize, milli benliğimize sahip çıkacak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir biçimde yürümeye devam edecektir. İnsanların her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç, İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizli olduğu asla unutulmamalıdır.

                Bu duygu ve düşüncelerle; mukaddes vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin taçlanarak, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı yıldönümünde, Cumhuriyetimizi bize armağan eden Büyük Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Milletçe rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Büyük Türk Milletinin ve Siz Kıymetli Sakaryalıların bayramını kutluyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç