Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:12:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3759 0,18
EURO
35,0013 0,18
ALTIN
2.326,07 0,24
BİTCOİN
$69.695 1,35
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
31 Ekim 2017 - 11:18
31 Ekim 2017 - 11:182 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Kansere böyle dikkat çektiler

İl Sağlık Müdürlüğü, günümüzün korkulu rüyası kansere karşı mücadelesini yoğun bilgilendirme ve tarama çalışmalarıyla sürdürüyor.

Kansere böyle dikkat çektiler
Yön Bul Akademi


Başta meme kanseri olmak üzere, rahim ağzı, kalın bağırsak ve diğer kanser türleriyle ilgili dikkatleri çekmeye devam eden İl Sağlık Müdürlüğü personeli farklı mekanlarda, farklı temalarla halkla buluşmaya devam ediyor."Kanser Parmaklarının Ucunda" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte özellikle erken teşhiste önemli olan, kendi kendine meme muayenesinin önemine vurgu yapıldı.

Öğrencilerden destek

Özel şahin Anadolu Lisesi ve AHBAP Sağlık Gönüllüsü Üniversite öğrencilerinin de destek verdiği etkinlik, Çark Caddesi Şerefiye Camii önünde gerçekleştirildi.Halkın geniş katılım sağladığı etkinlikte pembe karanfiller ve el kitapçığı dağıtılarak tarama programı için randevular verildi.

Etkinlikte ayrıca, sigara ve alkol kullanımı, uzun süre güneş altında kalma, aşırı dozda röntgen ışınına maruz kalma, absest, katran, benzin gibi bazı kimyasal maddeler, bazı virüsler (Hepatit B, Hepatit C, H. Pylori vb.),hava kirliliği, kötü beslenme, genetik yatkınlığın tüm kanser tipleri için geçerli sebepler olduğu belirtildi.

Bunları Yaparak Korunabilirsiniz

Meme kanserinin kadınlarda görülen kanser tiplerin de birinci sırada yer aldığını belirten sağlık personeli, her kadın 20 yaşından itibaren ayda bir (ömür boyu) kendi kendine meme muayenesi yaparak kitle olup olmadığını kontrol etmeli,
 20-40 yaş arasında üç yılda bir (hiç şikayeti olmasa da) doktor kontrolüne gitmeli,
40 yaşın üzerinde ise kişi riskli bir durumda değilse iki, yılda bir, riskli faktörü taşıyorsa yılda bir mamografi çektirmelidir " uyarısında bulundu.

Beslenme alışkanlığımıza dikkat ederek, Posa Kaynağı Olan Sebze ve Meyveler, Baklagiller, Kepekli Tahıl Ürünleri ve  Yeşil Sebzeleri  bol bol tüketerek, en önemlisi Katkı Maddesi İçermeyen Doğal Gıda tercih ederek kanserden korunmanın  mümkün olabildiğinin de altı çizildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç