18 Nisan 2024|Perşembe,03:37:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4905 0,13
EURO
34,8145 0,27
ALTIN
2.473,03 0,44
BİTCOİN
$61.047 4,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
02 Kasım 2017 - 07:11
02 Kasım 2017 - 07:115 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

MHP'den TCDD'ye gönderme

Ada treni konusunda TCDD’nin tavrını eleştiren MHP İl Başkanı Levent Bülbül, “Sakaryalılar olarak razı mı olacağız? Birçok devasa projeyi hayata geçirdiğini her ortamda söyleyen AKP iktidarı Sakarya için de bir iddialı proje yapamaz mı? Bu Sakarya’ya çok mu?” diye sorarak inadının kırılması gerektiğini söyledi.

MHP'den TCDD'ye gönderme
Yön Bul Akademi


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Levent Bülbül her hafta düzenlediği olağan basın toplantısını dün il binasında gerçekleştirdi. Toplantıya Bülbül’ün yanı sıra Adapazarı İlçe Başkanı İsmail Küçük, Ferizli İlçe Başkanı Veysel Dikbaş, İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Tankal partililer ve basın mensupları katıldı.

Sözlerine ülke gündemini değerlendirerek başlayan Bülbül, “Kuzey Irak konusunda devletimiz net bir duruş sergiledi ve nihayetinde Barzani’nin hayali kabusa dönüştü. Irak’ın kuzeyinde devlet oluşturma hayalleri yıkıldı. Bu Türkiye açısından son derece önemlidir. Toprak bütünlüğünün temin edilmesi ülkemizi de ilgilendirmektedir. PKK ile mücadele konusunda da fırsat elde etmiş bulunuyoruz. Biz Barzani ile PKK’yı ayırmıyorduk ve haklı da çıktık. Türkiye PKK kamplarının ortadan kalkması için Kuzey Irak’ta bir harekat yapabilir. Öldürücü darbeler vurabiliriz” dedi.

Yerel gündeme dair de açıklamalar yapan Bülbül, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun açıklamalarını dikkatle takip ediyoruz. Gar binasının fuar binası haline çevrilmesi konusu, şehrin fuar alanına ihtiyacı gözetilerek sıcak bulunabilir ancak biz buna karşıyız. Bu alanın fuar alanı olarak teklif edilmesini doğru bulmuyoruz, trenin merkeze gelmesini istiyoruz. Gar binasının çevre durumu ile bağlantılı olarak fuar alanına dönüştürülmesi mümkün değildir. Şehrin kalabalığına yük getirilmemesi gerekmektedir. Fuar alanına bu şehrin ihtiyacı var ancak başka bir yerde olmalıdır” dedi.

Garın gerçek maksadına hizmet etmesini istediklerini belirten Bülbül, “TCDD’nin hemzemin geçitlerin üstünden köprü yaparım başka bir şey yapmam demesine, trenin yer altından götürülmesinin maliyetinin fazla olduğunu söylemesine Sakaryalılar olarak razı mı olacağız? Birçok devasa projeyi hayata geçirdiğini her ortamda söyleyen AKP iktidarı Sakarya için de bir iddialı proje yapamaz mı? Bu Sakarya’ya çok mu? Hemzemin geçitlerin kapatılarak şehrin bölünmesini bizler de istemiyoruz. Hemzemin geçitler Sakarya için problem olarak görülebilir ancak bu problemin çözümü böyle bir yatırımdan geçer” dedi.

Bülbül, “Sakarya’ya kalıcı ve en iyi hizmetlerden birisi kesinlikle bu olacaktır. TCDD’nin inadının kırılması gerekiyor. Maliyetler konusunda ısrarcılarsa biz de bunun Sakarya’ya kazandıracaklarını en üst mercilere anlatmalıyız. Bunu temin edemeyip de geri çekilmek çaresizliğin işaretidir. Şimdi Sakarya’nın bu yatırımlar ile daha yaşanabilir bir şehir olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hafif raylı sistem hakkında da konuşan Bülbül, “Sayın Toçoğlu, lastik tekerleklilerin şu anda Sakarya’ya yeterli olduğunu ifade etmiş. Başka bir işe girişmeye gerek yok anlayışı kabul edilemez. Bu açıklamayı kabul etmek mümkün değil. Bu işin bir vizyon meselesi olduğunu başından beri söylüyoruz. İlimize değer katacak bu projeye bu kadar uzak olunması karşısında çok üzüldük. Kamu yatırımları sadece bugünü değil geleceğe yönelik ihtiyaçları da esas alan yatırımlardır. Şehirler ve ülke ona göre şekillenir. Biz bu işi başlatalım gerekli yolcu kapasitesine elbet ulaşacağı açıktır bunun. Nasıl yolları 5 şerit yapmakla övünüyorsa, Sakarya’nın geleceğini inşa etmekle de övünebiliriz. Sakarya için elzem bir konudur bu” dedi

Camili’de Meslek Yüksek Okulu inşa edilmesini doğru bulduklarını da ifade eden Bülbül, “ Biz Valilik ve Adliye’yi Ağır bakım arazisine taşınmasını teklif ediyoruz. Mevcut alanların da üniversiteye bağlı bölümlerle değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Ya da ikinci üniversite için bir kampüs alanı olarak kullanılabilir. Valilik ile oralar canlanmamıştır. Bizim teklifimiz Camili ve Karaman’a hayat katacaktır” şeklinde konuştu. Bülbül, ayrıca fabrikaların kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “ Sakarya’da nesillerimizi bu imkanlara yönlendirmemiz gerekmektedir. Bu mesele hakkında bir planlama yapılmalıdır” dedi.

Kaynak; Sakarya Yenigün Gazetesi

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç