25 Nisan 2024|Perşembe,03:06:09
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5418 0,01
EURO
34,9429 0,33
ALTIN
2.426,49 0,14
BİTCOİN
$64.227 3,39
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Kasım 2017 - 06:43
03 Kasım 2017 - 06:432 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

e-Nabız’da bir numarayız

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-Nabız uygulaması kişisel sağlık verilerimizi 24 saat takip etmenize imkan sağlarken, sistemin hızlı çalışmasını sağlayan Ulusal Sağlık Sistemi verilerinin gönderiminde Sakarya 81 il arasında birinci oldu.

 e-Nabız’da bir numarayız
Toprak Turizm


Sağlık Bakanlığı tarafından bu yılın ilk dokuz ayındaki istatistik verilere göre yapılan değerlendirmede, kişinin kendi sağlık verilerine ulaşması noktasında çığır açan e-Nabız (Kişisel Sağlık Sistemi) uygulamasına da kaynak teşkil eden Ulusal Sağlık Sistemi veri gönderiminde Sakarya 81 il arasında birinci oldu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, hastanecilik konusunda veri işleme ve akışıyla ilgili gayretli çalışmalarından dolayı emeği geçen tüm personeli kutladığını dile getirdi. Bu yıl tam verimli olarak kullanılmaya başlayan e-Nabız sistemi hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Sağlam, uygulamaya e-devlet kapısı üzerinden giriş yapıla bildiğini belirterek,  vatandaşların kişisel her türlü sağlık kaydına istediği anda ulaştığını kaydetti.

Bir hastanın gittiği doktor, hastalık tanısı, yazılan reçeteler, tahlil ve tıbbi görüntüleme sonuçları gibi birçok veriyi cep telefonundan ve bilgisayardan sisteme girerek anında görebildiğini ifade eden Sağlam  “e-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adınıza üretilmiş sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabileceğiniz sistemin bütünüdür. Bu sistemin en iyi şekilde çalışması da veri akışını en hızlı şekilde sağlamakla mümkün. Bu konuda iyi bir alt yapı ve gayretli çalışmalar sağlayan personelimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç